Svijet

Rast tržišta upravljivih sigurnosnih usluga do 2028. godine

Globalno tržište upravljivih sigurnosnih usluga rast će sa 30,6 milijardi američkih dolara u 2023. godini na 52,9 milijardi dolara do 2028. godine, što predstavlja godišnju stopu rasta od 11,5%.

Ova informacija dolazi iz istraživačke firme Marketsandmarkets, čiji analitičari sugerišu da su rast cyber napada i sofisticiranih povreda podataka naveli kompanije da potraže stručnu pomoć u složenom i uvijek promjenjivom okruženju kibernetičkih prijetnji. Također, strogi propisi vlada zahtijevaju snažnu zaštitu podataka, što dodatno potiče globalno tržište upravljivih sigurnosnih usluga.

Očekuje se da će ovaj segment nastaviti rasti u narednim godinama, jer kompanije koje teže potpunoj kontroli i minimalnom angažmanu u sigurnosnim operacijama biraju potpuno upravljive sigurnosne usluge. Ovo pruža sigurnost bez potrebe za angažovanjem internog tima. Kompanije na taj način mogu uskladiti svoje resurse i napore sa ​​strateškim inicijativama umjesto da troše značajne resurse na sigurnost.

Mala i srednja preduzeća često nemaju interne ekspertize iz oblasti kibernetičke sigurnosti kako bi efikasno upravljala i zaštitila svoje digitalne resurse. Upravljive sigurnosne usluge omogućavaju pristup profesionalcima koji mogu zadovoljiti njihove potrebe, a da pritom kompanije ne moraju imati zaposlene osobe sa znanjem u raznim aplikacijama, uslugama i sadržajima za poslovne subjekte i potrošače.

Ključni igrači

Regija Bliskog Istoka i Afrike izdvojit će se, prema očekivanjima, kao najbrže rastuće tržište upravljivih sigurnosnih usluga zbog politika vlada, usvajanja clouda, manjka stručnosti iz ove oblasti i sve većeg fokusa na digitalizaciju, pri čemu se kompanije širom regije sve više oslanjaju na partnere za upravljive sigurnosne usluge kako bi se snašle u složenom cyber okruženju i zaštitile svoje vrijedne resurse.

Glavni igrači na tržištu upravljivih sigurnosnih usluga su: IBM, NTT, Accenture, DXC Technology, Secureworks, Trustwave, Atos, Orange Cyberdefense, Fujitsu, AT&T, Verizon, Cisco, Infosys, Lumen, Nokia i Trend Micro.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *