Kontrola pristupa

SALTO: Automatizirani samouslužni hoteli u Adelbodenu

“Ključevi kao usluga” inovativno je rješenje kontrole pristupa koje korisnicima isporučuje sve prednosti tehnologije oblaka. Automatizacija, efikasnost, isplativost i sigurnost bili su dovoljni razlozi da se švicarski lanac hotela odluči upravo za SALTO KS

Piše: Mihael Pinsone Slanc, regionalni menadžer za razvoj poslovanja, SALTO Systems; E-mail: m.slanc@saltosystems.com

Švicarska REVIER Hospitality Grupa, sa sjedištem u Lenzerheideu, vlasnik je tehnološki inovativnih i troškovno efikasnih smještajnih objekata. U skladu s tim, kompanija je, koristeći najsavremenije cloud tehnologije, u potpunosti automatizirala upravljanje procesima vezanim za goste. Sistem zaključavanja prirodno je dio tog ekosistema, jer nisu željeli raditi posebno rješenje za svaki hotel, a htjeli su uvesti integrisano online rješenje radi lakše dodjele pristupnih prava i nadziranja vrata.

Prednosti oblaka

Kao rješenje koje odgovara njihovim potrebama, odlučili su se za SALTO Keys as a Service, čime su pojednostavili i automatizirali boravak za goste, od rezervacije do odjave. Planinsko odmaralište Revier u Adelbodenu bio je prvi njihov objekat opremljen novim rješenjem za kontrolu pristupa. Pokriveno je svih 86 hotelskih i servisnih soba kao i glavni ulazi. Gosti se mogu prijaviti od kuće ili na putu te dobiti svoja pristupna prava u obliku PIN koda koji im se šalje na njihov pametni telefon na dan dolaska. Zaposlenici koriste aplikaciju na telefonu ili pametni tag.

SALTO KS je rješenje u oblaku, što donosi niz prednosti za kompaniju: sigurnije je, proširivo, fleksibilnije, interoperabilno i isplativije. Nije im potrebna serverska infrastruktura ili folderi s dokumentima, odnosno nisu ograničeni lokalnom pohranom podataka, a ne moraju razmišljati ni o servisu, rezervnim kopijama podataka niti o zamjeni dotrajalih hardverskih komponenata. Osoblje može brzo reagovati ako je, naprimjer, gostima potrebna rana prijava ili parking u kratkom roku ili ako žele rezervisati doručak. Troškovi su manji jer je potrebno manje ljudi za upravljanje sistemom i ne moraju se bušiti zidovi radi provođenja kablova. “Najviše nas je uvjerilo to što SALTO KS nudi centralizirano upravljanje pristupom. Možemo s jednog mjesta dodijeliti i opozvati pristupna prava u realnom vremenu za sve lokacije. Niko ne mora biti prisutan na licu mjesta. Osim toga, naši zaposlenici imaju pristup svim hotelima i svim vratima za koja su ovlašteni putem aplikacije”, rekao je Daniel Renggli, izvršni direktor REVIER Hospitality Grupe.

Jednostavna integracija

Otvorena arhitektura sistema omogućava laku integraciju s drugim uređajima. SALTO KS je u objektima REVIER Hospitality Grupe integrisan s Mews sistemom za upravljanje nekretninama (PMS), koji lanac hotela koristi za prijavu i svu obradu podataka, kao i s terminalom za prijavu TABHOTEL. Zahvaljujući besprijekornoj digitalnoj interakciji sistema, gosti automatski dobijaju odgovarajuća pristupna prava u skladu sa svojim rezervacijama i prijavom.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *