Kontrola pristupa

Opcije za kontrolu pristupa? Bežična veza je sloboda

Kako je nedavno navedeno u jednom izvještaju o stanju na tržištu*, sve više organizacija prelazi na bežičnu kontrolu pristupa kako bi zaštitilo svoje objekte. Njihovi motivi su jasni. Bežični uređaji nude veću fleksibilnost bez žrtvovanja sigurnosti. Sa integrisanim RFID čitačima, oni se lako postavljaju na postojeća vrata i zgrade, dajući menadžerima sigurnosti veću kontrolu nad lokacijom. Budući da se napajaju pomoću baterija i da u stanju mirovanja ne troše jako malo električne energije, sistemi bežične kontrole pristupa pomažu kompanijama da smanje svoje račune za energiju.

Međutim, odluka o presijecanju kablova je samo prva od mnogih pametnih poteza koji prate prelazak na bežičnu tehnologiju.

Izaberite svoj akreditiv

Bežična kontrola pristupa – uključujući Aperio, SMARTair i CLIQ tehnologije za bežično zaključavanje kompanije ASSA ABLOY – nudi vam najširi mogući izbor akreditiva. Ne morate čak ni zaboraviti na fizičke ključeve. ASSA ABLOY CLIQ sistem kontrole pristupa oslanja se na ključeve, što znači da njegovi programabilni ključevi sa baterijama napajaju cilindar ili katanac preko šifrovanog interfejsa. Elektromehanički CLIQ sistemi i elektronski eCLIQ cilindri dostupni su za vrata, ormariće, liftove, alarmne kutije, mašine i ulazna vrata. Korisnici mogu reprogramirati ili ponovo potvrditi svoja prava pristupa pomoću zidnih uređaja. To se radi pomoću prenosivih uređaja za programiranje ili Bluetooth veze između ključa i CLIQ Connect aplikacije za mobilne telefone.

Kontrola pristupa zasnovana na karticama ostavlja vam više opcija u pogledu odabira akreditiva. Aperio bežični uređaji za zaključavanje pogodni su za nadogradnju sistema kontrole pristupa i zajedno sa SMARTair sistemima kontrole pristupa kompatibilni su sa svim vodećim RFID protokolima, uključujući MIFARE, DESFire i iCLASS. Korisnici mogu odabrati standardne pametne kartice, tagove, narukvice i druge prikladne formate prilagođene konkretnoj lokaciji. Bežične maske za brave se isporučuju sa opcionalnim PINpadovima za vrata kod kojih je za napredniju sigurnost potrebna autentifikacija s više faktora.

Pored toga, SMARTair sistem nudi pristup koji je pogodan za mobilne uređaje. Uz SMARTair, administratori mogu daljinski otvoriti elektronske brave vrata. Korisnička aplikacija Openow čuva potvrđene virtuelne ključeve na pametnom telefonu, tako da nema potrebe da niko posjećuje sigurnosne odjele kako bi lično preuzeo ili ažurirao svoj akreditiv. SMARTair virtuelni ključevi mogu se slati ili poništavati preko mreže i ponuditi maksimalnu fleksibilnost koja vam štedi i vrijeme. Korisnici mogu jednostavno dodirnuti SMARTair bravu da bi otvorili vrata preko Bluetooth veze.

Veliki ili mali objekat? Nema ograničenja u pogledu veličine ili namjene zgrade

Bez obzira na veličinu vašeg objekta i tipove poslova kojim se bavite, bežični sistem kontrole pristupa će se lako prilagoditi vašim potrebama. U zdravstvenom sektoru, naši kartični pristupni sistemi upravljaju velikim bolnicama i malim ordinacijama u kojim opcionalni antibakterijski premazi štite higijenu okruženja. ASSA ABLOY bežična kontrola pristupa štiti male trgovine i velike tržne centre, staračke domove i sjedišta korporacija. Od elektrana Helen Oy u Helsinkiju do ULab-a, prostora za zajednički rad u Alicanteu, bežična tehnologija je pravo rješenje.

CLIQ sistem kontrole pristupa je zasnovan na ključevima i može, na primjer, biti od koristi kompleksnim poslovnim okruženjima na više lokacija sa više hiljada brava. One moraju osiguravati stotine zaposlenika, kao i izvođače radova kojima je potreban cjelodnevni pristup. Mnoge komunalne kompanije rade na udaljenim terenima koji su daleko od izvora kvalitenog napajanja strujom, a često su i na udaru ekstremnog vremena. Nijedan od ovih izazova ne sprječava CLIQ cilindre i katance da odgovore sigurnosnim zahtjevima kritične infrastrukturne.

CLIQ nije namijenjen samo krupnim igračima. Jedan korisnicima prilagođeni segment ove tehnologije je i CLIQ Go** koji omogućava vlasnicima malih preduzeća da upravljaju sistemom pristupa preko mobilne aplikacije. Nekoliko klikova na ekranu je sve što vam je potrebno da biste poništili, izdali ili promijenili ovlaštenja za korištenje vrata koja se nalaze na CLIQ ključu zaposlenika.

Više opcija za upravljanje sistemom

Bežična kontrola pristupa ne ograničava radne procese povezane sa upravljanjem sistemom. Okosnica svakog ASSA ABLOY sistema bežične kontrole pristupa je intuitivan softver koji olakšava menadžerima objekata da precizno kontrolišu, identifikuju i ažuriraju informacije o tome ko može otvarati vrata. Za sve ASSA ABLOY ekosisteme za bežični pristup, pristupačan softverski interfejs dostupan je preko standardnih računara, tableta ili pametnih telefona. Oni menadžerima objekata daju trenutni pregled sigurnosne situacije na svakoj lokaciji i sa bilo kojeg mjesta.

Sa Aperio bežičnim bravama, vi upravljate novim vratima preko istog interfejsa za vaš postojeći sistem kontrole pristupa. Aperio uređaji podržavaju online ili offline (ili oboje) integraciju sa pristupnim sistemima preko 100 različitih proizvođača. Administratorima sistema je dovoljan samo jedan dobro poznati administratorski interfejs. SMARTair nudi cijeli spektar opcija upravljanja, od samostalnog rada preko offline i Update on Card kontrole do kontrole u realnom vremenu pomoću SMARTair Wireless Online funkcije.

Sa bežičnom tehnologijom, izbor je isključivo vaš.

Izvještaj o bežičnoj kontroli pristupa na 22 stranice obuhvata više stručnjaka iz industrije i dostupan je za besplatno preuzimanje na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/wacreport2018

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *