Pametni domovi Videonadzorni sistemi

Dahuine kamere u svakoj prodavnici Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije tražio je pouzdanog proizvođača sigurnosnih proizvoda za novi smart living paket, koji će lansirati na tržište s posebnim fokusom na videonadzorne usluge podržane raznim detektorima, senzorima, IoT i cloud rješenjima
Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: overseas@dahuatech.com
Kategorija za web: Videonadzor, Smart home

Telekom Slovenije je sveobuhvatni pružalac komunikacijskih usluga u Sloveniji. Prepoznatljiv je po uvođenju i povezivanju novih generacija mobilnih i fiksnih komunikacijskih usluga, uslugama integracije sistema i cloud računarstva te multimedijalnim sadržajima.

Novi sistem pametnog doma NEO radi s dvjema Dahuinim kamerama: K26 i KFW1235W.

Potrebe klijenata
Telekom Slovenije je tražio pouzdanog proizvođača sigurnosnih proizvoda za novi smart living paket, koji će lansirati na tržište s posebnim fokusom na videonadzorne usluge podržane raznim detektorima, senzorima, IoT i cloud rješenjima. Ključni faktori zbog kojih je odabrana Dahua bili su kvalitet proizvoda, raznovrsnost uređaja, kao i stručna i fleksibilna lokalna tehnička podrška. Kako Telekom Slovenije koristi vlastiti oblak za usluge streaminga i snimanja, prilagođeni firmver je bio izuzetno važan za kupca. Stoga je Dahua Technology dodijelila pet inženjera iz svog tehničkog i odjela za istraživanje i razvoj kako bi se pravovremeno ispunili svi zahtjevi kupaca, među kojima je i prilagođeni firmver.

Rješenje
Novi sistem pametnog doma pod nazivom NEO radi s dva unaprijed odabrana Dahuina modela kamera: K26 i KFW1235W. K26 je 1080P Wi-Fi kamera rezolucije 2 MP, koja podržava posljednju H.265 kompresiju, kojom se do 50 posto može smanjiti potreba za propusnošću i pohranom. Ova kamera izmjenjuje frejmove brzinom 25/30 fps, ima 16x digitalni zoom, 2,8 mm fiksne leće, dvosmjerni audio, a noću može snimati na udaljenosti od deset metara. Posjeduje pasivnu infracrvenu detekciju i inteligentnu analitiku, poput detekcije lica i pokreta, kao i instantno obavještavanje o događajima na mjestu na kojem je ugrađena. Snimljeni materijal može se pohranjivati na Micro SD karticu do 128 GB. Uz Easy4ip cloud, korisnici putem istoimene iOS ili Android aplikacije s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme imaju pristup videosnimcima dok god su spojeni na internet.

HFW1235S-W je 1080P bullet Wi-Fi kamera također sa H.265 kompresijom. Omogućava nadzor u 2 MP rezoluciji, uz mogućnost izbora između 2,8 mm i 3,6 mm leća. Posjeduje IP67 certifikat za rad u otežanim vremenskim uslovima. Noću može snimati na udaljenosti do 30 metara. Kao i kod K26 kamere, frejmove izmjenuje brzinom 25/30 fps, posjeduje ima 16x digitalni zoom te se putem clouda može povezati s Easy4ip aplikacijom.

Rezultati
NEO je potpuno novo rješenje na tržištu s opcijama za kućnu i glasovnu komandu. Njegov uspjeh rezultat je napornog rada velikog tima i dobrog radnog procesa prilikom izvođenja projekta, koji je složenu integraciju učinio jednostavnom. U prvoj fazi projekta korišteni su i integrisani Dahuini uređaji, a sada se ta kompanija i Telekom Slovenije pripremaju za naredni period i novu nadogradnju.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *