Najave II Videonadzorni sistemi Zdravstvo

Suradnja MOBOTIX-a i Konica Minolte: Termalne kamere za poslovnu i javnu upotrebu

Tehnologija toplinskog snimanja sve se više koristi kao proaktivni sustav prevencije. Tvrtke u područjima kao što su zdravstvo, trgovina na malo, transport i logistika koriste MOBOTIX kamere za zaštitu imovine i zaposlenika
Piše: Vito Lalić, menadžer za razvoj poslovanja, Konica Minolta Hrvatska
E-mail: Vito.Lalic@konicaminolta.hr

Pružanje sigurnosti osobama na javnim mjestima i poslu uobičajena je praksa u modernom razvijenom svijetu. Za videonadzorna rješenja važno je da svoju funkciju izvršavaju što učinkovitije i ekonomičnije. U praksi se izazovi unutarnjih i vanjskih nadzornih kamera često očituju u nedostatku integriteta snimanja slike, niskoj rezoluciji, lošoj kvaliteti slike u mraku, a ponekad previsokoj osjetljivosti i nemogućnosti razlikovanja bezopasnih pokreta uzrokovanih vjetrovima ili pticama i stvarnih sumnjivih događaja, te je rezultat visok udio lažnih alarma. Napredni sustavi videonadzora za poslovnu i javnu upotrebu, koji kombiniraju MOBOTIX visokotehnološke kamere za videonadzor s inteligentnim softverskim sustavima Konica Minolte, razvijeni su imajući na umu sve ove čimbenike.

Višestruka primjena
Sveobuhvatan pristup dviju kompanija, temeljen na analizi radnih procesa i sigurnosnih rizika, doveo je do razvoja MOBOTIX kamera s termalnom radiometrijom, koje u kombinaciji s vlastitom videotehnologijom nude mnogo mogućnosti primjene. Nadzor i otkrivanje objekata koji se kreću u potpunom mraku, mjerenje temperature objekata i ljudi u pokretu, rano otkrivanje vatre te usklađenost sa zahtjevima za sigurno radno okruženje – samo su neki od njih. Tehnologija toplinskog snimanja temelji se na beskontaktnom postupku stvaranja slike koja omogućava vidljivost toplinskog zračenja iz predmeta ili tijela u inače nevidljivom spektru za ljudsko oko (infracrvena duljina). MOBOTIX termalne kamere imaju mogućnost korištenja dvije vrste senzora unutar jedne kamere, termalni i optički, što ih čini jedinstvenim rješenjem. Čim objekt prođe kroz promatračko područje, MOBOTIX sustav s dvostrukom kamerom automatski prelazi s termalnog na optički senzor.

Posebnosti M16 termalne kamere
Konica Minolta pruža robusno, pouzdano i učinkovito rješenje koje će omogućiti prepoznavanje kritičnih i rizičnih područja i reagiranje, poduzimanje bržih radnji, sprečavanje oštećenja, otkrivanje topline objekata, raznih lokacija i ljudi. Termalne kamere karakteriziraju: unaprijed definirani alarmi za temperature koje prelaze ili su ispod propisane temperature, nadzor u smanjenim svjetlosnim uvjetima, temperaturni raspon od -40 do +550ºC, kvaliteta slike čak i bez osvjetljenja, ušteda na preventivnim popravcima, a ne na kvarovima, te robusnost i mala potrošnja energije. Moguće je postaviti 20 zona s raznim akcijama i reakcijama koje nam omogućavaju da putem tehnologije termalne radiometrije vršimo nadzor nad objektima koji se nalaze ispred kamere i da nam se automatski dojavljuju neuobičajene temperature za koje smatramo da su anomalije, s osjetljivosti od 50 mK (0,5°C). Upravljački softver MXMC uključen je u cijenu kamere, nema ograničenja u broju korisnika ili kamera, a sistem je siguran od cyber napada (SYSS, CNPP, Secure by Default). Kako biste dobili najtočnije rezultate, potrebno se konzultirati s tvrtkinim stručnjacima o načinu instalacije kamere, optimalnim pozicijama i točnosti koja se može postići. Više o MOBOTIX termalnom sistemu možete saznati na www.konicaminolta.hr.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *