Svijet

SALTO Space rješenje ispunilo uslove EN 60839 standarda

Certificiranje Space zidnih čitača i kontrolera prema EN 60839 standardu velika je prekretnica za SALTO-ov hardver za kontrolu pristupa.

Ovaj važan standard pruža smjernice odgovornima za projektovanje i izvođenje elektronskog sistema kontrole pristupa, kako u pogledu nivoa potrebne zaštite tako i performansi potrebnih za ostvarenje odgovarajućeg stepena fizičkog pristupa (ulaska i izlaska).

Serija Design XS zidnih čitača (SALTO XS centrale i Design XS Mullion modeli čitača) i SALTO kontroleri, posebno serija CU4000 te CU4000 pomoćni kontroler, postigli su drugi stepen EN 60839-11-1 standarda za protivprovalne i elektronske sigurnosne sisteme (za kontrolu pristupa) te EN 50131-3 za protivprovalne sisteme.

“Standardi igraju sve značajniju ulogu u procesu projektovanja i izgradnje. Od nivoa utjecaja na okoliš, preko upravljanja kvalitetom i održivosti do interneta stvari, njihovi se zahtjevi moraju ispuniti kako bi se osiguralo da preduzeća posluju u skladu s regulativima i budu konkurentna. Ispunjenje EN 60839 normi sve češće se postavlja kao uslov na tenderima na kojima platforma za kontrolu pristupa mora biti instalirana zajedno s alarmnim sistemom, tako da će naši potencijalni kupci biti obradovani kada čuju da su SALTO-ovi Space čitači i kontroleri sada certificirani prema ovom standardu”, kaže Ramesh Gurdev, generalni direktor SALTO Systemsa za Veliku Britaniju.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *