Svijet

Salvador Technologies osigurava investiciju Deutsche Telekoma

Deutsche Telekom je putem svog fonda hubraum investirao u Salvador Technologies, ponuđača platforme za oporavak od cyber napada.

Hubraum kompanijama u svom portfoliju pomaže da se povežu sa globalnom mrežom poslovnih partnera i tehnoloških ekosistema, što im otvara priliku da iskoriste bazu korisnika Deutsche Telekoma.

Salvador Technologies će koristiti prihode od ove investicije kako bi ubrzao širenje prodajne i distribucijske mreže svoje platforme za oporavak od cyber napada. Trenutno se fokusiraju na prodajne kanale i tehnološke partnere u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Poljskoj, kao i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Salvador Technologies je razvio patentiranu tehnologiju kreiranja rezervne kopije u slučaju pada sistema kako bi spriječio štetu od zastoja proizvodnje i osigurao neprekidni kontinuitet rada za operativnu tehnologiju (OT) i industrijske kontrolne sisteme (ICS).

Njihova platforma za oporavak od cyber napada sastoji se od hardvera povezanog sa HMI ili SCADA softverima, omogućavajući potpunu vidljivost operacija. Platforma zaobilazi standardne protokole oporavka i omogućava operaterima kritične infrastrukture i industrijskim preduzećima da se oporave od cyber napada i bilo koje disfunkcije u roku od samo 30 sekundi.

“Deutsche Telekom je posvećen osiguranju kontinuiteta poslovanja, posebno imajući u vidu povećanje broja cyber napada na kritičnu infrastrukturu i sisteme operativne tehnologije tokom proteklih nekoliko godina. Zbog toga i prepoznajemo značajan potencijal Salvadorovih rješenja za oporavak kritičnih sistema”, rekla je Tamar Shlimak, investitorica u Deutsche Telekomovom fondu hubraum, koja je naglasila i važnost sigurnosti operativne tehnologije (OT) i industrijskih kontrolnih sistema (ICS) u velikim preduzećima.

Alex Yevtushenko, suosnivač i izvršni direktor kompanije Salvador Technologies, izrazio je zadovoljstvo zbog strateških napora sa Deutsche Telekomom, kako kao investitorom tako i kao važnim poslovnim partnerom. On je naglasio da predložena saradnja može donijeti značajne prednosti kroz iskorištavanje globalne mreže Deutsche Telekoma kako bi Salvador Technologies proširio prisustvo u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *