Svijet

Saradnja Eagle Eyea i SALTO Systemsa

La Pinada Lab otvoreni je inovacijski centar u španskoj Valenciji koji se fokusira na održivost urbanog okruženja kroz obnovljivu energiju, upravljanje otpadom, održivost vode za piće, pametnu mobilnost, pristupačnost, alternativne metode izgradnje, uključivanje različitih zajednica i još mnogo toga. Centar će raditi zajedno s korporacijama, startupima i drugim zainteresovanim stranama na osmišljavanju inkluzivnog i održivog okruženja, ali i razvijanju rješenja koja se mogu primijeniti i proširiti u različitim kontekstima.

La Pinada Lab olakšat će procese testiranja, isporuke i implementacije rješenja za podršku inkluzivnijem, kohezivnijem i svjesnijem načinu života u urbanim okruženjima. Laboratorija je površine 900 m2, trenutno je u izgradnji, a otvaranje je planirano za sredinu juna. Prostor će podržavati događaje i aktivnosti umrežavanja, radionice, funkcionisati kao poligon za pilot-projekte i druge eksperimente te služiti kao izložbeni prostor za napredna rješenja i tehnologije.

Kompanije Eagle Eye Networks i SALTO Systems su u Labu instalirale svoj cloud videonadzorni sistem, odnosno kontrolu pristupa kako bi demonstrirale višestruku primjenu takvih integrisanih sistema u pružanju holističke sigurnosti, ali i omogućavanju detaljnijeg uvida u korištenje objekta i način interakcije posjetilaca s njim.

Manji broj radnika

“Drago nam je što možemo doprinijeti La Pinada Lab inicijativi u Španiji i potaknuti inovacije i saradnju”, rekao je Rishi Lodhia, generalni direktor Eagle Eye Networksa za EMEA regiju. “Naš ekosistem tehnoloških partnera pomaže nam da proširimo mogućnosti vlastitih proizvoda i usluga, čineći ih još korisnijim za naše kupce. Nakon odabira Eagle Eye Networksa grad Elche smanjio je broj zaposlenih za nadzor i održavanje kamera, dok gradski zvaničnici dobijaju bolji uvid u situaciju na terenu. U La Pinada Labu idemo korak dalje kako bismo pokazali ne samo prednosti videonadzora u oblaku već i kako s kontrolom pristupa čini integrisano sigurnosno rješenje.”

Prepoznavanje prilika

Christian Schmitz, voditelj odjela za zajedničke stambene i radne prostore u SALTO Systemsu, rekao je da rješenje daje La Pinada Labu mogućnost “da povežu način života i tehnologiju, omogućavajući im da izgrade pravu tehnološku infrastrukturu”. SALTO i Eagle Eye pridružuju se programu La Pinada Laba kao projektni partneri. Prvi korak je uključivanje SALTO-ovih proizvoda i tehnologije za pametnu kontrolu pristupa i Eagle Eyevog videonadzora u oblaku u La Pinadinu infrastrukturu. “Budući da se instalira u laboratoriju, sasvim je prirodno eksperimentisati s korištenjem naše tehnologije, prepoznavajući mogućnosti za nova rješenja i utjecaj digitalizacije i automatizacije na svakodnevni život”, rekao je Schmitz.

“Bila je ovo jedna od mojih prvih instalacija Eagle Eye Cloud VMS-a i zaista sam impresioniran njegovim mogućnostima i fleksibilnošću. Sada svojim klijentima mogu ponuditi širi spektar usluga, od telekomunikacija do sigurnosti kao usluge”, rekao je Fernando Fernandez iz TGT Consultinga, certificiranog preprodavača Eagle Eye Networksovih proizvoda, koji je radio instalaciju u La Pinada Labu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *