Svijet

Tržište bihevioralne biometrije će porasti na skoro 10 milijardi dolara do 2030. godine

Očekuje se da će globalno tržište bihevioralne biometrije dostići 9,92 milijarde dolara do 2030. godine i zabilježiti stopu rasta (CAGR) od 27,3% – prema novom izvještaju Grand View Research, Inc. S obzirom na to da su alati ove vrste biometrije manje podložni prevarama autentifikacije i hakiranju, istraživanje sugeriše da će njihova potražnja rasti u različitim industrijama. Očekuje se da će značajan porast prevara širom svijeta podstaknuti potražnju za ovim rješenjima tokom predviđenog perioda.

Prema istraživanju koje je provelo Udruženje za kontrolu komunikacijskih prevara (CFCA), telekomunikacijska industrija je izvijestila da je u 2017. godini pretrpjela gotovo 29,2 milijarde dolara gubitaka samo od komunikacijskih prevara. Upotreba tehnologija kao što su AI i mašinsko učenje za razvoj bihevioralnih biometrijskih alata sve je popularnija na tržištu jer nude inteligenciju i sigurnosnu kontrolu u realnom vremenu uz poboljšano korisničko iskustvo.

Ključni nalazi i naglasci u izvještaju

Očekuje se da će rastući broj online transakcija i sve veći broj s tim povezanih prevara pokrenuti potražnju za dinamičkim rješenjima za unos preko tastera. Kad su aplikacije u pitanju, očekuje se da segment kontinuirane provjere autentičnosti registruje značajnu stopu rasta tokom predviđenog perioda.

Povećana upotreba multimodalnih biometrijskih alata i rastuća potražnja za dodatnim slojevima sigurnosti u industrijama krajnjih korisnika potiče potražnju za ovim segmentom. Očekuje se da će segment malih i srednjih preduzeća registrovati najveći rast (CAGR) tokom predviđenog perioda, što se može pripisati rastućem broju malih i srednjih preduzeća na globalnom nivou i rastućoj potražnji da svojim klijentima ponude sigurne online usluge.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *