Prijevoz / Saobraćaj Svijet Videonadzorni sistemi

Hikvision predstavlja novu ITS kameru za bolju sigurnost na cestama i optimizirani protok saobraćaja

Nova All-Rounder ITS kamera napravljena je po modelu sve-u-jednom jer objedinjuje video, radar i dodatnu rasvjetu u jednom modulu čime se organima reda pomaže da lakše prepoznaju kršenja propisa

Kompanija Hikvision, proizvođač rješenja baziranih na tehnologiji Interneta stvari (IoT) s fokusom na video, predstavila je svoj najnoviji proizvod za kontrolu saobraćaja – All-Rounder ITS kameru koja je dizajnirana da poboljša sigurnost na cestama i optimizira protok saobraćaja. Kako joj samo ime kaže, kamera u jednom kućištu integrira različite funkcije i mogućnosti jer podržaba mjerenje brzine, otkrivanje prekršaja u saobraćaju, automatsko prepoznavanje tablica i analizu karakteristika vozila.

„Hikvision uvijek pomiče granice kada je u pitanju video tehnologija. Izvan vidnog polja kamera, sposobnost razumijevanja drugih vrsta „čula“ omogućit će još preciznije praćenje i izvještavanje o događajima ili nesrećama “, kaže Frank Zhang, predsjednik Međunarodnog centra za proizvode i rješenja u Hikvisionu. „U pitanju je višedimenzionalna percepcija odnosno trend za koji mislimo da će značajno utjecati na sigurnosnu industriju u budućnosti“.

Nova ITS kamera dizajnirana je i razvijena u skladu s ovim višedimenzionalnim konceptom. Hikvisionova kamera je prva koja integrira tri odvojena modula u jednu jedinicu, bez kompromisa po pitanju performansi. Time se ova kamera čini pogodnom i fleksibilnom za upotrebu u zahtjevnim okruženjima, a sve na jednostavan i isplativ način.

Poboljšanje sigurnosti na cestama i optimizacija protoka saobraćaja
Proizvod objedinjuje HD kameru, radar za brzinu i izvor svjetla unutar jednog kućišta. Ova kamera radi s višenamjenskim radarom koji kontinuirano prati dvije ili tri prometne trake, ovisno o modelu kamere, i identificira brzinu i položaj objekata u nadziranoj zoni i uz brzine do 300 km/h. Ako vozilo prekrši ograničenje brzine, ugrađeni radar aktivira kameru i vrši se snimanje vozila i registarskih tablica.

U slučaju kršenja saobraćajnih propisa kao što su vožnja u pogrešnom smjeru, nepravilna upotreba trake ili skidanje sigurnosnog pojasa, kamera će izraditi slike odgovarajućeg vozila, prepoznati registarsku tablicu i ponuditi relevantne informacije, uključujući one o tipu vozila, boji, marki i smjeru kretanja. Informacije se mogu slati nadležnim tijelima u stvarnom vremenu ili pohraniti na uređaju.

Otkrivanje nesreća pomaže u poboljšanju sveukupnih standarda vožnje, što u konačnici smanjuje broj nesreća, poboljšava sigurnost na cestama i optimizira protok saobraćaja.

Unutar kamere
Sa svojim algoritmima za duboko učenje, kamera je u stanju da prepozna znatno veći broj registarskih tablica i to s većom efikasnošću u odnosu na konvencionalne ANPR sisteme. Njen GMOS senzor omogućava reprodukciju svjetlijih i jasnijih slika u zahtjevnim uvjetima osvjetljenja, posebno u uslovima kada je ono slabo.

Ugrađeni sistem dodatne rasvjete u kameri sadrži 16 izvora svjetla sa infracrvenim dometom do 40 metara tokom noći.

Kako su sve ove funkcije integrirane, ovaj proizvod po svojim performansama nadmašuje konvencionalne ITS proizvode jer nudi uštedu prostora i smanjenje količine kablova za lakšu instalaciju. Model podržava fleksibilno postavljanje na stub ili bočno monitiranje što olakšava konfiguraciju na licu mjesta.

Hikvision All-Rounder ITS kamera idealna je za razna okruženja, poput gradskih cesta, autocesta, tunela i naplatnih stanica. Za više informacija posjetite stranicu o proizvodu na iDS-TCV907-BIR.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *