Svijet

AMG predstavlja najmanji potpuno opremljeni 90W PoE industrijski Gigabit media konverter na svijetu

AMG260M media konverter je kompaktan, posjeduje ISO 9001 certifikat, i dostupan je u verzijama bez PoE napajanja, sa 30W i 90W PoE napajanjem i kao PD model

Kompanija AMG Systems iz Velike Britanije i SAD-a predstavila je AMG260M, industrijski ojačan, kompaktni Gigabit Ethernet media konverter sa optičkim vlaknima. Serija AMG260M  obuhvata modele bez PoE napajanja, kao i inačice s PoE napajanjem sa IEEE802.3at 30W ili IEEE802.3bt 60/90W PoE i PoE model. AMG260M PoE PSE modeli su pogodni za napajanje najnovijih PoE IP uređaja visoke snage u zahtjevnim primjenama koje zahtijevaju da oprema bude industrijski ojačana i otporna na temperaturu, udarce i vibracije. Model sa PoE PD napajanjem također je dostupan za instalaciju na lokacijama bez lokalnog napajanja.

Kompaktni AMG 260M modeli dolaze u paketu s robusnim, termički efikasnim kućištem dizajniranim za DIN-šinu, montiranje na zid ili opciju magnetnog montiranja koja je industrijski novitet. Linija je potpuno ojačana i može raditi na otvorenom u odgovarajućem kućištu sa IP oznakom i na ekstremnim temperaturama (-40 do +75°C). Dodatak integrisane pametne funkcije korisniku pruža brojne napredne funkcije koje se mogu koristiti na terenu, kao što su prolazak greške u vezi, daljinsko resetovanje uređaja i režim rada na većoj udaljenosti za bakarni kabl. Minijaturni media konverteri iz serije AMG260M pogodni su za povezivanje IP opreme na Ethernet mreže koje zahtijevaju optička vlakna za postizanje veće prijenosne udaljenosti. AMG260M koristi dvobrzinski 100Mb/1Gb SFP port za povezivanje, a AMG nudi širok spektar SFP priključaka za vlakna, tip konektora i udaljenost. Media konverteri iz serije AMG260M dizajnirani su u SAD-u i Velikoj Britaniji i proizvedeni u Velikoj Britaniji sa certifikatom ISO9001. Odobrila ih je NEMA i potpuno su usklađeni sa TAA i NDAA propisima i, za razliku od sličnih proizvoda iz azijskih zemalja, mogu se koristiti u svim instalacijama američke vlade.

Steve Clarke, generalni direktor AMG-a, navodi da je „AMG poznat po našem inovativnom pristupu dizajnu proizvoda“. „S obzirom da je prostor na prvom mjestu u većini instalacija, AMG 260M je najmanji i najpotpuniji media konverter koji je dostupan danas.“ „Naš proizvodni proces je bez premca i omogućava AMG-u da ponudi široku paletu proizvoda za prijenos na isplativom nivou, uz održavanje kvalitete prema ISO9001. AMG 260M je još jedan primjer toga“, kaže Clarke.

„AMG260M nastavlja naš standard kvaliteta. Naš inženjerski tim je analizirao šta je trenutno dostupno, prepoznao slabosti i dizajnirao AMG260M s namjerom da ih otkloni. Danas postoje desetine media konvertera. Nijedan ne može parirati našem modelu koji je kompaktan, industrijski ojačan, dolazi sa cjelovitom podrškom za 90W PoE  i proizveden  jeu postrojenju  certificiranom prema ISO9001. Što je najvažnije, AMG260M je dostupan kada god vam zatreba. Vjerujemo u kvalitet i stojimo iza svojih proizvoda uz doživotnu podršku. Ovaj media konverter rješava izazov gustoće i omogućava korisniku da koristi više uređaja na manjem prostoru. Osim toga, proizvod izrađen u Velikoj Britaniji daje vašoj mreži dodatni nivo sigurnosti“, dodaje Tom Exley, tehnički direktor AMG-a.

AMG vjeruje da održavanje proizvoda na zalihama, puna podrška dizajnerskog tima i pokrivenost doživotnom garancijom kupcima iz cijelog svijeta daje nemjerljivu prednost na današnjem konkurentnom tržištu.

AMG Systems nudi široku paletu optičkih, bakarnih i bežičnih Ethernet uređaja, kao i video opreme i uređaja za prijenos podataka koji su jedinstveno dizajnirani da zadovolje potrebe sektora sigurnosti, inteligentnih transportnih sistema, komunalnih i industrijskih tržišta. Sve informacije o proizvodima dostupne su na www.amgsystems.com i +44 (0)1767 600777 te 1-855-AMGPOE1 i e-mail sales@amgsystems.com na području SAD.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *