Objekti Obrazovanje Softveri

Hikvision: Digitalna rješenja u nastavnom procesu

Digitalne tehnologije mogu pomoći školskom i fakultetskom osoblju da automatizira rutinske procese, ubrza informiranje učenika te brže i učinkovitije planira nastavu i isporuči materijale za učenje

Pripremio: Odjel marketinga, Hikvision Adriatic; E-mail: adriatic-malta@hikvision.com

 Mnoge obrazovne ustanove uvode nove digitalne tehnologije da bi što više iskoristile vrijeme i resurse za poučavanje i podršku učenicima. Četiri su važna načina na koje digitalna obrazovna rješenja mogu pomoći takvim ustanovama da povećaju radnu učinkovitost.

Ušteda vremena za nastavnike i učenike

S najnovijim tehnologijama digitalne učionice, uključujući interaktivne digitalne ekrane, učitelji mogu dijeliti resurse s učenicima jednim potezom prsta. Najbolja rješenja te vrste omogućuju učiteljima preuzimanje svih oblika nastavnih aplikacija trećih strana, što im omogućuje integraciju raznih vrijednih alata za učenje u njihove lekcije. Takva rješenja podržavaju i praktično pisanje, brisanje, snimanje, pripremanje i poučavanje. Uz te ključne značajke, koje štede vrijeme učiteljima i pomažu učenicima da brže uče, interaktivni ekrani smanjuju oslanjanje na udžbenike i tiskane materijale. Osim manjih troškova, to pomaže i u očuvanju prirodnih resursa i znatno smanjuje negativne utjecaje na okoliš.

Veća učinkovitost školskih administratora

Najnovije digitalne tehnologije koriste se videopodacima za automatizaciju upravljanja prisutnošću, bez potrebe za usmenim prozivanjem učenika. To se postiže tehnologijom koju pokreće AI, koja – uz suglasnost roditelja i učenika – identificira prisutne i odsutne učenike te bilježi podatke. Gledajući podatke o prisutnosti koje bilježi ova vrsta sustava, administratori mogu pratiti trend dolazaka te na temelju tih informacija osigurati da što više učenika pohađa nastavu.

Školske informacije postaju dostupnije

Digitalna obrazovna rješenja mogu svakoj učionici dodijeliti vlastiti, jedinstveni informacijski panel. Nazvani “digitalnim natpisima”, ti paneli mogu prikazivati informacije, primjerice raspored nastave, dnevne aktivnosti, fotografije razreda itd. Upravitelji škola mogu ih iskoristiti za isporuku informacija na svim panelima, kao što su obavijesti o nastavi, školske aktivnosti ili hitne obavijesti.

Pomaganje IT osoblju da s manje učini više

Neka rješenja za digitalno obrazovanje sada pružaju jedinstveni pregled nadzorne ploče svih uređaja povezanih s mrežom – s jednostavnim alatima koji ubrzavaju IT konfiguraciju, upravljanje i rješavanje problema. To pridonosi poboljšanju kvalitete IT usluga za osoblje i studente te pomaže optimizirati iskustvo poučavanja i učenja.

Sve povezano preko HikConnecta

Hikvisionova digitalna obrazovna rješenja pojednostavljuju i automatiziraju širok raspon zadataka, pomažući obrazovnim ustanovama da povećaju operativnu učinkovitost i smanje troškove. Hikvisionovi interaktivni ekrani ubrzavaju i olakšavaju dijeljenje informacija i resursa za učenje, poboljšavajući učinkovitost i kvalitetu obrazovanja.

Također, Hikvision podržava centralizirano upravljanje za sve povezane uređaje putem softverske platforme HikConnect, što IT osoblju daje uvid u status uređaja u mreži u stvarnom vremenu, uz učinkovite alate za daljinsko konfiguriranje i rješavanje problema s uređajima. Uređaji se mogu i automatski isključiti kad se ne koriste, čime se dodatno povećavaju učinkovitost i održivost, a ustanova znatno štedi troškove.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *