Videonadzorni sistemi

Synology: Videonadzor na potpuno novom nivou

Na Adria Security Summitu u Ljubljani predstavljeni su najnoviji Synology proizvodi koji će u mnogo čemu revolucionirati način na koji se pristupa i upravlja videonadzorom

Piše: Aleksandra Milošević, menadžerica marketinga za Balkan, Synology; E-mail: aleksandram-a@synology.com

Synology je globalni lider u razvoju i proizvodnji naprednih rješenja za pohranu podataka i upravljanje resursima. Nastavljajući svoju posvećenost inovacijama, kompanija je kreirala impresivnu liniju proizvoda koja će unaprijediti sigurnost i efikasnost nadzora. Jedan od ključnih proizvoda koji je bio predstavljen na Adria Security Summitu je Synology Camera 500, kamera visoke rezolucije koja postavlja nove standarde u videonadzoru.

Inovacija u videonadzoru

Camera 500 je najnovija kamera iz Synology Surveillance Station serije proizvoda. Nudi izvanrednu funkcionalnost, intuitivan pristup za bolje upravljanje sigurnosnim sistemima te ultravisoku 8K rezoluciju slike, koja omogućava jasno prepoznavanje detalja čak i na velikim udaljenostima. Time podiže videonadzor na potpuno novi nivo. Opremljena je i brojnim inteligentnim alatima za analizu slike. Oni omogućavaju prepoznavanje lica, registraciju vozila, praćenje pokreta i druge ključne funkcionalnosti, što pomaže u bržem i preciznijem reagovanju na događaje. Kamera je dizajnirana tako da se jednostavno može integrisati u postojeće sigurnosne sisteme. Njen kompaktan dizajn olakšava postavljanje na različitim lokacijama.

Synology je poznat po pouzdanosti, a Synology Camera 500 nije iznimka. Ova kamera je napravljena da izdrži različite vremenske uslove i izazove okoline, a uspješno se integriše sa Synology NAS uređajima, omogućavajući pouzdano i sigurno pohranjivanje videomaterijala.

Nadogradnja Surveillance Stationa

Osim kamera, na Adria Security Summitu je predstavljena i nadogradnja Surveillance Stationa, centralnog upravljačkog sistema za videonadzor, čiji dodaci će omogućiti korisnicima da unaprijede performanse, sigurnost i upravljanje svojim videonadzornim sistemima. Jedna od ključnih nadogradnji u 2023. godini je podrška za 360° kameru. Ova funkcija omogućava korisnicima da istovremeno prate i snimaju širok spektar događaja iz različitih uglova. To je posebno korisno u većim objektima i na otvorenim prostorima gdje je potrebno pokriti velike površine.

Također, unaprijeđeni su i alati za analizu videomaterijala, koji sada koriste napredne tehnike vještačke inteligencije kako bi pružili preciznije informacije o događajima koji se odvijaju na videosnimcima. To uključuje prepoznavanje registarskih tablica, praćenje lica i analizu pokreta.

 Za više informacija o Synology proizvodima i načinima kako možete poboljšati svoje sigurnosne operacije posjetite zvaničnu stranicu kompanije www.synology.com.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *