Svijet

Securitas kupio Stanleyev biznis u pet zemalja

Elektronska sigurnosna preduzeća Stanley Securityja u Njemačkoj, Portugalu, Švicarskoj, Singapuru i Indiji postala su dio Securitasa. Pripajanje je uskladu sa Securitasovom namjerom da udvostruči poslovanje s tehničkim sigurnosnim proizvodima i rješenjima. Prodajna cijena procjenjuje se na 54 miliona eura.

Prodate firme svojim su klijentima pružale integrisana elektronska sigurnosna rješenja i usluge – od dizajna i instalacije do održavanja i nadzora sistema kontrole pristupa, protivprovale, videonadzora i vatrodojave. U 20 podružnica, od kojih je 11 u Njemačkoj, zapošljavaju blizu 580 visokokvalificiranih zaposlenika. Ukupna prodaja koju su prošle godine ostvarile iznosila je blizu 72 miliona eura, uglavnom od instalacija, redovnih mjesečnih prihoda i usluga održavanja.

Prodajom su obuhvaćena i dva nadzorna centra: jedan u Njemačkoj i jedan u Portugalu.

“Veoma nam je drago što ćemo zaposliti Stanleyeve sigurnosne stručnjake. S njima ćemo znatno povećati našu stručnost u tehničkoj sigurnosti, povećati poslovne prilike u Njemačkoj, Švicarskoj i Portugalu te prvi put pokrenuti poslovanje u domenu elektronske sigurnosti u Singapuru i Indiji. Ovo je važan korak naprijed u pružanju visokokvalitetnih elektronskih sigurnosnih usluga našim klijentima na ključnim tržištima”, kaže Magnus Ahlqvist, predsjednik i izvršni direktor Securitasa.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *