Svijet

Securitas kupio njemački Protection One

Protection One, njemačka kompanija specijalizirana za daljinska elektronska sigurnosna rješenja, postao je dio Securitasa za 72 miliona eura. Akvizicija je Securitasov korak ka ostvarenju cilja o udvostručenju prodaje sigurnosnih i elektronskih sigurnosnih rješenja do 2023.

Godišnja prodaja Protection Ona u 2020. godini iznosila je 33 miliona eura, kompanija ima 230 zaposlenika u Njemačkoj te 12 ureda. Operativni centar je u Meerbuschu, odakle se upravlja daljinskim nadzorom i 24-satnom intervencijom. Pružaju širok spektar elektronskih sigurnosnih usluga za 7.000 klijenata, uglavnom malih i srednjih preduzeća, odnosno njihovih 10.300 objekata.

“Drago nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu timu Protection Onea u Securitasovu porodicu. Kao jedan od vodećih njemačkih ponuđača usluga daljinskog nadzora, Protection One savršeno se uklapa u našu strategiju razvoja sigurnosnih i elektronskih sigurnosnih rješenja. Radujemo se zbog novih prilika koje će nam omogućiti bogato iskustvo Protection Onea u rješenjima prilagođenim za klijente, s obzirom na veliko zadovoljstvo njihovih klijenata i veći fokus Securitasa na segment malih i srednjih preduzeća. Ovom akvizicijom dodatno ćemo ojačati našu vodeću ponudu na rastućem njemačkom sigurnosnom tržištu”, rekao je Peter Karlströmer, predsjednik Odjela za sigurnosne usluge u Evropi.

Akviziciju treba još da potvrdi tijelo za osiguranje konkurentnosti, a okončanje se očekuje u trećem kvartalu 2021. godine.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *