Svijet

Stiže algoritam za otkrivanje narkotika

Smiths Detection je odabran kroz EU finansiranje kao dio konzorcija za razvoj inteligentnog algoritma za potrebe granične kontrole. Kompanija je potvrdila da će algoritam moći automatski otkriti narkotike u putničkom prtljagu.

Algoritam za otkrivanje narkotika

Konzorcijem BAG-INTEL koordinira Legind Technologies, a finansira ga Horizon Europe – primarni program finansiranja istraživanja i inovacija u EU. Ovaj konzorcij kombinuje dobavljače tehnologije i carinske agencije kako bi riješio izazove granične kontrole ciljajući specifične torbe kojima je „potreban ručni pregled“. Prema Smiths Detectionu, njegova uloga će biti stvaranje efikasnog algoritma za otkrivanje narkotika koji bi trebao biti razvijen korištenjem materijalne diskriminacije. Osim toga, duboko učenje zasnovano na obliku imat će ključnu ulogu.

Učiniti svijet sigurnijim mjestom

„Smiths Detection je posvećen unapređenju usvajanja digitalnih rješenja za svakodnevne potrebe detekcije i biti dio ovog konzorcija je još jedan primjer za to. Razvoj algoritma za otkrivanje narkotika savršeno je u skladu s poslom koji već radimo u ovoj oblasti i biće odličan dodatak porodici iCMORE“, rekao je Glenn Tracey, direktor odjela za nauku i tehnologiju kompanije Smiths Detection. On je još naglasio da je bliska saradnja s partnerima pozitivan korak u podršci tekućoj borbi protiv narkotika i stvaranju svijeta sigurnijim mjestom, a to je za kompaniju Smiths Detection veoma važno.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *