Svijet

IDIS-ovo rješenje od 1.000 kamera za hotel u Londonu

IDIS je osigurao kompletno rješenje od 1.000 kamera za hotel Zedwell Piccadilly u Londonu, UK. Proizvođač videotehnologije sarađivao je s partnerom za integraciju – Rukey Solutions, kako bi osigurao da projekat bude završen za samo dva mjeseca.

IDIS-ovo rješenje za videonadzor

Nudeći povezivanje plug-and-play i neposrednu interoperabilnost IP kamera, NVR-a i drugih mrežnih dodataka, IDIS DirectIP je odigrao ključnu ulogu u projektu. Novi sistem se sastoji od 413 full HD IR dome kamera, koje nude oštru i jasnu sliku čak i pri slabom svjetlu i na udaljenosti do 20 metara u mraku. Projekat, također, uključuje i 40 IR Super Fisheye Compact kamera rezolucije 5 MP, koje zamjenjuju više kamera s fiksnim objektivom i omogućavaju najefikasnije pokrivanje široke scene u zajedničkim prostorijama hotela. Pored toga, instalirano je i 14 HD IR kamera za pokrivanje lokacija uključujući ulaze, eksterijere i stražnje dijelove kuće, te utovarne prostore i skladišne prostorije. U srcu rješenja nalazi se deset 4K NVR-ova serije 8000, a rješenje je podržano i radi pomoću IDIS Center VMS-a.

Srce londonskog West Enda

„Gosti očekuju od nas opuštajuće iskustvo i veliku vrijednost u srcu londonskog West Enda i sada, s ovim nadograđenim IDIS-ovim videorješenjem, također imaju jamstvo poboljšane sigurnosti, zaštitu i najefikasniju moguću uslugu”, rekao je Jan Kotze, šef odjela za sigurnost hotela Zedwell.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *