Svijet

MOBOTIX i Kepler Vision Technologies razvijaju rješenje za zdravstvo

Saradnja MOBOTIX-a i Kepler Vision Technologiesa spojila je dvije ekspertske kompanije u sektoru zdravstva.

Kepler Vision Technologies je holandska kompanija koja koristi vještačku inteligenciju za prepoznavanje ljudskih aktivnosti kako bi olakšala živote pacijentima i rad medicinskim sestrama u zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima. Njihova aplikacija Night Nurse analizira videoprijenose uživo, identificira potrebu za njegom kod pacijenata i o tome obavještava osoblje.

MOBOTIX, Konica Minoltina kompanija, njemački je proizvođač premium inteligentnih IP videonadzornih sistema, koji postavlja standarde za inovativne nadzorne tehnologije i decentralizirana sigurnosna rješenja s najvišim nivoom kibernetičke sigurnosti i usklađenosti sa GDPR-om. Njihova se rješenja odlikuju fleksibilnošću, pouzdanošću, ugrađenom inteligencijom te neusporedivom sigurnošću podataka, zbog čega su široko prihvaćeni u mnogim industrijama. Ove su kompetencije od suštinskog značaja u zdravstvu, koje je visokoosjetljivo na privatnost i sigurnost podataka.

Prvo zajedničko rješenje, koje će poboljšati kvalitet njege, uštedjeti vrijeme i smanjiti finansijske izdatke, dvije kompanije planiraju lansirati na tržište do kraja ove godine.

“MOBOTIX promoviše oporavak i blagostanje putem svoje videotehnologije, što ga je dovelo do pozicije lidera na tržištu senzora za zdravstvenu njegu. To nas je i uvjerilo u ovu saradnju, jer da bi se postigao ekonomski uspjeh u zdravstvu, ljudi moraju imati koristi: kako pacijenti i njihove porodice tako i njegovatelji koji hitno trebaju olakšice i operateri objekata”, kaže Harro Stokman, izvršni direktor Kepler Vision Technologiesa.

Christian Cabirol, tehnički direktor MOBOTIX-a, naglasio je da su u Kepleru pronašli partnera koji dijeli njihove vrijednosti u osjetljivoj oblasti zdravstva.

“Vjerujemo da će naše zajedničko rješenje – koje kombinira Keplerovu ekspertizu u AI tehnologijama u sektoru zdravstvene njege i naš kibernetički sigurni te kvalitativno i tehnološki vodeći hardver i softver – donijeti značajne prednosti u zdravstvenim ustanovama i domovima”, dodao je Cabirol.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *