Regija

Šesta evropska softverska kompanija preuzima bh. firmu BS Telecom Solutions

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine odobrilo je kompaniji Asseco SEE, koja je dio velike međunarodne IT grupacije Asseco Group, preuzimanje sarajevske firme BS Telecom Solutions.

Jedna je to od najvažnijih akvizicija u historiji bh. IT sektora.

BS Telecom Solutions je osnovan 2002. godine i na tržištu je prisutan kao proizvođač, isporučilac i integrator telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima.

Brojne projekte realizuje u Evropskoj uniji i regiji, poput nedavno dobijenog ugovora izrade softverskog rješenja za nadzor i vođenje saobraćaja na autocestama u Hrvatskoj vrijedan oko 4,5 miliona eura. Također su potpisali novi višemilionski ugovor u Crnoj Gori za proizvodnju, isporuku i instalaciju softvera za upravljanje i nadzor saobraćaja na autoputu Bar – Boljare.

Asseco Group je grupacija firmi koje se bave informacijskom tehnologijom i posluje u 60 zemalja. Nude sveobuhvatna IT rješenja za sve sektore privrede. Vlastita rješenja čine oko 80 posto ukupnih prihoda od prodaje Grupe. Time je Asseco na 6. mjestu među vodećim dobavljačima softvera u Evropi.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *