Svijet Vijesti

Siemensovi prvi koraci ka digitalizaciji poslovanja u zaštiti od požara

Cerberus Portal prvi je korak ka digitalizaciji Siemensovih proizvoda za zaštitu od požara. Predstavlja početnu komponentu nove Cerberus Cloud Apps ponude i jasan je pomak prema tom trendu u industriji zaštite od požara.

“U industriji zaštite od požara odvija se revolucija, a ona se zove digitalizacija. Duboko sam uvjeren da će digitalizacija promijeniti način na koji poslujemo”, kaže Johannes Mario Kahlert, šef odjela za zaštitu od požara u Siemens Smart Infrastructureu.

Kao cloud aplikacija, Cerberus Portal se može koristiti s bilo kog online uređaja: PC-ja, laptopa i tableta, koji rade na bilo kojem operativnom sistemu. Ovo omogućava daljinski pristup svim informacijama na centrali, kao što su prekidi u radu, alarmi i opći status sistema. Jednostavan korisnički interfejs i jasan pregled stanja na svim povezanim lokacijama usmjeravaju operatera na ono što je zaista važno – imati sistem za zaštitu od požara koji radi u svakom trenutku. Cerberus Portal je posebno koristan u slučaju incidenta jer se podaci u realnom vremenu mogu detaljno ispitati prije slanja servisnih tehničara. Budući da unaprijed znaju za problem, dobro su pripremljeni i imaju potrebne informacije, alate i opremu kada stignu na gradilište. Cerberus Portal je online aplikacija, tako da sistemskim operaterima nije potrebno brinuti o ažuriranjima. Ovo im ostavlja slobodu da se u potpunosti fokusiraju na pružanje usluge.

Cerberus Connect X300 gateway osigurava da se svi relevantni podaci dostave na Cerberus Portal u realnom vremenu. Koristeći snagu tehnologije rubnog računarstva, podaci se lokalno obrađuju na gatewayu prije nego što se pošalju u oblak. Ne samo što se ovaj višeprotokolni gateway može povezati sa Siemensovim i proizvodima drugih proizvođača već se jednostavno instalira i pušta u pogon. Tehnologija šifrovanog prijenosa i ugrađeni firewall osiguravaju najviši nivo sigurnosti.

Cerberus Portal i Cerberus Connect X300 su kompatibilni s Cerberus PRO mrežnim panelima (FC722, FC723, FC724, FC726).

Digitalizacija sistema zaštite od požara i srodnih aktivnosti na održavanju omogućava pružaocima usluga da uštede vrijeme i smanje putne troškove. Procenjuje se da će Cerberus Cloud aplikacija omogućiti kompanijama da vode računa o blizu 10 posto više klijenata s istim brojem članova osoblja.

Johannes Mario Kahlert dodaje: “Dodavanje ove nove tehnologije našem portfoliju proizvoda otvorit će vrata za nove daljinske usluge, veće zadovoljstvo kupaca i nove inovativne aplikacije kao što je prediktivno održavanje. S Cerberus Portalom i nadolazećim softverima, Siemens Fire Safety može postati lider u digitalnoj revoluciji.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *