Kontrola pristupa

SMARTair nudi lakše upravljanje pristupom u studentskim domovima

Studentski smještaj je sektor koji se brzo razvija. Broj studenata u Francuskoj porastao je za desetak posto u samo deset godina. Oko milijardu dolara je uloženo u namjenski studentski smještaj u Francuskoj samo između 2016. i 2018. godine*. Zbog toga su efikasna rješenja za upravljanje sigurnošću studentskih domova uvijek dobrodošla.

Za svoj novi objekat u Rennesu u Francuskoj, specijalizirani centar Easy Student tražio je pouzdano zaključavanje bez ključeva. Cilj je bio da novi smještajni objekat funkcioniše jednako efikasno kao hotel. To znači da nije bilo mjesta za brige oko upravljanja fizičkim ključevima i njihovog praćenja.

Na osnovu pozitivnog iskustva sa istom tehnologijom u Nantesu, centar Easy Student je odabrao SMARTair Update on Card sistem bežične kontrole pristupa. Bežične elektronske maske za brave sa ugrađenim RFID čitačima kontrolišu pristup za 83 vrata u centru Easy Student Rennes. SMARTair zidni čitači, pri tom, štite nestandardne ulaze.

SMARTair TS1000 softver bio je jedan od glavnih razloga zbog kojih je Easy Student odabrao baš ovu tehnologiju. Intuitivni interfejs i funkcije koje štede vrijeme administratorima olakšavaju upravljanje sistemom kontrole pristupa. „SMARTair ne zahtijeva nikakvo tehničko predznanje. Brzo smo prošao obuku i softver mi je bio jako pristupačan“, kaže Cyril Verger, direktor centra Easy Student Rennes. „Rješenje savršeno odgovara našim potrebama i sama instalacija je bila jednostavna“.

Ako neko izgubi akreditiv, TS1000 interfejs nudi mogućnost da ga se brzo i jednostavno i poništi. To je značajna promjena u odnosu na davna vremena korištenja fizičkih ključeva, mehaničkih brava i evidencija o ključevima. „Izgubljeni ključ se i dalje može koristiti“, dodaje Verger. „Izgubljeni akreditiv se može lako poništiti“.

Fleksibilno ulaženje bez ključeva

SMARTair pruža sigurnu i fleksibilnu kontrolu pristupa za svakog studenta, pružatelja usluga i upravitelja objekta koji koristi prostor doma. U svakom trenutku je aktivno oko 100 pristupnih akreditiva. Tako se menadžerima centra Easy Student omogućava da u svakom trenutku mijenjaju ovlaštenja za korisnički pristup, a da pri tom ne moraju obilaziti sama vrata. Ako dođe do incidenta, oni mogu djelovati brzo i odlučno.
Menadžeri sigurnosti programiraju svaki studentski akreditiv za otvaranje više vrata tokom 24 sata: vrata studentske sobe, glavna vrata i ulaz u biciklistički park. Isto važi i za zajednički prostor za razonodu i praonicu u intervalu između 6.30 i 23.30. „Ovaj pristup upravljanju sprečava dolaske i odlaske osoba koje ne stanuju u objektu“, kaže Verger.

„Naši studenti su veoma zadovoljni rješenjem“, dodaje on. „Na njega su se brzo navikli, jer je ovakav vid kontrole pristupa prisutan u mnogim hotelima i privatnim domovima“.
„Toplo preporučujem instaliranje SMARTair tehnologije u studentske domove“.
Saznajte više o prednostima instalacije SMARTair sistema u studentskim domovima i preuzmite besplatan vodič o tehnologiji na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/student-accommodation

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *