Regija

SmartKiosk terminal na Dubrovačkoj žičari

Nakon uspješne implementacije rješenja za izdavanje ulaznica na Nogometnom kampu Rujevica u Rijeci, kompanije Alarm automatika i Dekod isporučile su rješenje online prodaje ulaznica za Dubrovačku žičaru.

Zbog velikog broja posjetilaca vlasnik žičare Excelsa nekretnine tražio je način kojim će rasteretiti blagajne i smanjiti gužve. Bitan zahtjev je bio da rješenje integriše postojeću online prodaju ulaznica. Alarm automatika je osmislila rješenje naplate ulaznica putem SmartKiosk terminala.

Samouslužni SmartKiosk, koji se koristi za prodaju ulaznica za Dubrovačku žičaru, svojim je funkcijama i izgledom u potpunosti prilagođen potrebi upravljanja Dubrovačkom žičarom. U njemu su ugrađeni displej za odabir ulaznica, nenadzirani POS uređaj, bar-kod čitač, termopisač i reklamni displej. Svi elementi namijenjeni su za teške uslove rada na otvorenom i uz zaštitu od vandala, a putem ugrađenog UPS-a je osigurano da uređaj radi i u slučaju nestanka napajanja.

Softverski dio rješenja omogućuje integraciju različitih sistema: Erste Card Club kartičnog poslovanja za bezgotovinsko plaćanje, online prodaju karata putem Dekodovog Paganini softvera, standardnu prodaju ulaznica na blagajnama i kontrolu pristupa putem barijera na ulazu. Integrisanim elementima sistem upravlja ABSistemTicketing softver, koji je razvila Alarm automatika.

Vlastita proizvodnja SmartKioska Alarm automatici je omogućila potpunu prilagodbu potrebama investitora i buduću nadogradnju novim funkcijama. Uz opisanu primjenu u funkciji naplate ulaznica i brze prijave gostiju u hotelima već se razvijaju nova rješenja za nove aplikacije.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *