Svijet Vijesti

Smiths Detection štiti američke aerodrome

Kompanija Smiths Detection je od Uprave za sigurnost saobraćaja (TSA) Sjedinjenih Američkih Država dobila narudžbu za isporuku CTX 9800 sistema za otkrivanje eksploziva, koji će se koristiti za provjeru prtljaga. Sistemi koji koriste kompjuteriziranu tomografiju (CT) bit će raspoređeni na američkim aerodromima kao nadogradnja sigurnosne opreme ili u sklopu poboljšanih sigurnosnih mjera.
CTX 9800 3D CT tehnologija služi za otkrivanje i identificiranje eksploziva. Skeneri se mogu ugraditi u prilagođena mrežna rješenja i ponuditi operativnu efikasnost i uštedu energije. Pored certifikata koji mu je dodijelila TSA, sistem CTX 9800 posjeduje i odobrenje Evropske konferencije o civilnoj avijaciji jer ispunjava zahtjeve Standarda 3.

„TSA nastavlja koristiti CTX 9800 EDS kao nadogradnju ili proširenje sistema za kontrolu na aerodromima i to je pokazatelj da je Smiths Detection lider u primjeni kompjuterizirane tomografije za sigurnost u avijaciji. Ova nova narudžba CTX 9800 EDS sistema će omogućiti zaštitu putnika na još više američkih aerodroma, čime će se osigurati da kontrola ide u korak sa stalnim rastom broja putnika“, kaže Shan Hood, predsjednik kompanije Smiths Detection.

Ovom poslovnom aranžmanu prethodi narudžba vrijedna 70 miliona dolara u okviru koje je TSA u junu 2018. nabavila CTX 9800 sisteme za otkrivanje eksploziva za deset aerodroma širom Sjedinjenih Američkih Država.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *