Svijet

Tržište zaštite perimetra vrijedit će 100 milijardi dolara do 2027.

Prema procjenama Marketsandmarketsa, globalno tržište zaštite perimetra porast će sa 70,8 milijardi dolara u 2022. na 100,2 milijarde do 2027. godine, uz složenu godišnju stopu rasta od 7,2%. Na to će utjecati povećanje broja sigurnosnih propusta i upada u perimetar širom svijeta, rast potražnje za rješenjima za zaštitu perimetra te proliferacija pametnih tehnologija kao što su IoT, AI i mašinsko učenje.

Kada je riječ o komponentama, analitičari očekuju da će segment sistema rasti najvećom stopom zbog njihove svestranosti i raznovrsne primjene u zaštiti imovine i lica, uključujući videonadzor, kontrolu pristupa, protivprovalu i druge. Povećanje stope kriminala i tehnološki napredak, kao i strogi državni propisi, također potiču rast segmenta usluga.

Videonadzor ispred ostalih

Tržište zaštite perimetra u istraživanju je podijeljeno na detekciju upada u perimetar, videonadzor, kontrolu pristupa, alarmne sisteme, barijere i druge sisteme. Videonadzor se širi brže od ostalih segmenata zbog tehnološkog napretka te rastuće potrebe za zaštitom aerodroma, tržnih centara, maloprodajnih objekata i druge važne infrastrukture. Zbog toga se predviđa da će sistemi videonadzora ostvariti veći tržišni udio u narednom periodu.

Najveća stopa rasta u Azijsko-pacifičkoj regiji

Predviđa se da će rast kriminalnih aktivnosti i rastuća zabrinutost javnosti povećati izdatke na sigurnost u Azijsko-pacifičkoj regiji. Zemlje s najbržim ekonomskim rastom su Kina, Japan, Indija, Singapur, Australija i Novi Zeland. Zbog brzog usvajanja novih tehnologija, Azijsko-pacifička regija je profitabilno tržište za proizvode i usluge za zaštitu perimetra. Također se grade pametni gradovi i infrastruktura, a realizuju se i uspješni vladini programi za modernizaciju i tehnološki napredak. Sve to potiče brže usvajanje rješenja za zaštitu perimetra, tako da se očekuje da će ta regija ostvariti najvišu stopu rasta.

Ključni tržišni igrači

Honeywell, Dahua Technology, Bosch Security and Safety Systems, Hikvision Digital Technology, Axis Communications, Senstar, Pelco, Raytheon Technologies, Teledyne FLIR, Thales, Johnson Controls, Fiber Sensys, Ameristar Perimeter Security, Optex, Panasonic, Southwest Microwave, Avigilon, Advanced Perimeter Systems, Cias, Gallagher, Ingersoll Rand, Infinova, Rbtec Perimeter Security Systems, Sorhea, Puretech Systems, Sightlogix,  Scylla, Veesion, Pivotchain, Prisma Photonics, Openpath, Density, Barrier 1 Systems, Alcatraz i Kisi su neki od ključnih igrača navedeni u novom izvještaju.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *