Regija

Ubijen zaštitar u oružanom napadu na blindirano vozilo u Nikšiću

Ljubiša Mrdak, zaštitar kompanije Security Guard Montenegro, poginuo je pokušavši spriječiti oružani napad ispred pošte u Nikšiću.

Maskirane osobe su, naoružane automatskim oružjem, kod službenog ulaza u poštu sačekale vozilo zaštitarskog preduzeća s većom količinom novca namijenjenog za isplatu penzija. Prema navodima svjedoka, kada se ispred pošte zaustavilo blindirano vozilo, iz terenca bosanskohercegovačkih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih i naoružanih razbojnika, koji su prišli zaštitarima, poprskali ih biber-sprejom i počeli ih udarati kundacima pušaka.

Dvojica zaštitara su pala, a Mrdaka je jedan od napadača, s kojim se bio uhvatio u koštac, iz neposredne blizine pogodio u grudi, prenosi crnogorski portal Vijesti.me.

U pljački je, navodno, ukradeno 400.000 eura. Policija je u međuvremenu pronašla zapaljeno vozilo za koje se sumnja da je korišteno u izvršenju oružanog napada, objavila je Radio-televizija Crne Gore. Crnogorska novinska agencija izvijestila je kako je u četvrtak, u Bileći, uhapšen muškarac osumnjičen za učešće u oružanom napadu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *