Regija

Ekopark u Mionici će dobiti i videonadzor

Ministrica zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović izjavila je da će umjesto devastiranog zemljišta pored Ribnice u Mionici, koje je očišćeno od smeća, biti uređena zelena oaza sa kutkom za rekreaciju, a da se na priobalju te rijeke planira izgradnja pješačkih i biciklističkih staza.

Vujović je prilikom obilaska radova na izgradnji ekoparka pored rijeke Ribnice u Mionici izjavila da će i mobilijar u parku biti od ekološki prihvatljivih materijala, dok će biti posađeni trava i nove sadnice.

“Ono na čemu insistiram jeste da lokalne samouprave daju sve od sebe da jednom očišćene lokacije i ostanu očišćene. Mionica je aplicirala i dobiće video-nadzor”, kazala je Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansira projekat uređenja zemljišta u Mionici s više od 85.000 eura, a odvojena su sredstva i za projekte čišćenja tri divlje deponije u toj općini.

Mionica je jedna od 11 općina koje su obuhvaćene projektom izgradnje regionalnog modernog sistema za upravljanje otpadom “Кolubara – Кalenić”, koji biti realizovan uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj te Francuske agencije za razvoj.

(N1)

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *