Interfoni

UNV: Udobniji život sa Uniview videointerfonima

I dalje tražite efikasan i praktičan videointerfon za svoju vilu? Treba vam sistem jednostavan za korištenje, pametan i koji će poboljšati vaš život i rad? U bilo kojem okruženju – stanu, vili ili poslovnoj zgradi – pronaći ćete odlično rješenje iz Univiewovog asortimana interfonskih proizvoda visokih performansi

Piše: Tsing Tang, direktor za Istočnu Evropu, Zhejiang Uniview Technologies ; E-mail: tangsiqing@uniview.com

Kompanija Uniview u ponudi ima više vrsta videointerfonskih uređaja, uključujući unutrašnje jedinice, vanjske jedinice za vrata sa i bez ekrana, vanjske jedinice s ekranom na dodir te aplikaciju za pametne telefone.

Za ulazna vrata u vile Uniview nudi plastični i metalni model. Vanjska jedinica ima pozivnu tipku, ugrađeni čitač kartica (kapacitet do deset hiljada) i dva interfejsa za zaključavanje vrata: jedan za ulazak ljudi, a drugi za ulazak vozila. Također je zaštićena u skladu s IP65 standardom, tako da se može ugraditi na otvorenom. Kada je riječ o jedinicama s ekranima, one podržavaju ne samo interfonske funkcije već i prepoznavanje lica za otvaranje vrata. Za unutrašnju stanicu postoje različiti modeli s različitim načinom instalacije, 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir i podrškom za PoE. Kako bi zadovoljili potražnju tržišta, Uniview videointerfoni donose nekoliko zanimljivih  karakteristika i opcija.

Visok kvalitet snimka i više načina otvaranja

Jedinica koja se postavlja na vrata vile ima jednu tipku te 2 MP HD kameru, koja podržava široki dinamički raspon, noćni vid i veliki ugao gledanja, zbog čega je u mogućnosti isporučiti prikaz visokog kvaliteta. Jedinica s ekranom podržava više metoda otvaranja vrata od uobičajenih jedinica, i to pomoću prepoznavanja lica, lozinke i QR koda. Radi zaštite ličnih podataka, prepoznavanje lica može se isključiti u posebnoj verziji firmvera.

Aplikacija za pametne telefone

Kada neko pritisne dugme, unutrašnja stanica će prikazati dolazni poziv, a vi možete odabrati da ga odbijete, otvorite vrata ili odgovorite. Tu je i UNV-Link aplikacija za primanje poziva. Korisnici mogu učiniti istu stvar na pametnom telefonu kao i na unutrašnjoj jedinici. Naravno, ako korisnik odgovori na poziv na unutrašnjoj stanici ili u aplikaciji, dolazni poziv na onom drugom će biti prekinut.

Različiti načini ugradnje

Uniview videointerfoni podržavaju više metoda instalacije. Uređaji koji se postavljaju na vrata stambenih objekata podržavaju povezivanje na Wi-Fi, tako da je tokom ugradnje potreban samo napojni kabl. OET-542B podržava ne samo montažu na zid već i instalaciju na radnoj površini, a nosač je već uključen u paket. Jedinica za kućna vrata s jednom tipkom podržava i nadgradbenu i ugradbenu montažu. Jedan model podržava dva različita načina montiranja, a moguće je odabrati odgovarajući shodno potrebama kupaca i uslovima ugradnje.

Konfiguracija uređaja bez laptopa

Nakon povezivanja unutrašnjih i vanjskih jedinica na lokalnu mrežu, instalater može završiti postavljanje sistema na interfejsu uređaja umjesto na laptopu. Nakon što se postavi jedna od unutrašnjih stanica kao glavna, druge unutrašnje i vanjske jedinice mogu se konfigurisati preko nje, uključujući lozinku uređaja, glas i vrijeme. Instalater, dakle, više ne mora nositi laptop tokom instalacije, što je mnogo praktičnije.

Na kraju je važno dodati da su vanjska jedinica za kućna vrata s jednom tipkom i unutrašnja stanica novi uređaji i već su pušteni u prodaju. Vanjske jedinice za vrata vile sa dvije do četiri tipke, kao i one za vrata stana su u razvoju i bit će uskoro u ponudi. Za više informacija posjetite www.global.uniview.com.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *