Regija

Uveden videonadzor u 12 kikindskih škola

Videonadzorni i protivprovalni sistemi te SOS tasteri uvedeni su u osam osnovnih i četiri srednje škole u Kikindi, gradu na sjeveru Srbije.

Riječ je o realizaciji projekta “Uvođenje sistema zaštite u osnovnim i srednjim školama”, a u okviru programa kompanije Naftna industrija Srbije “Zajednici zajedno”. Za zaštitu više od četiri hiljade učenika i školske imovine izdvojeno je oko 144.000 eura.

Direktorica Osnovne škole “Sveti Sava” Gordana Rackov zadovoljna je kvalitetom kamera i alarmnog sistema.

“U pitanju su sve osnovne škole u našem gradu, šest redovnih, OMŠ ʻSlobodan Malbaškiʼ i OŠ ʻŠesti oktobarʼ, kao i sve četiri kikindske srednje škole. Video-nadzor i alarmni sistem uvedeni su u cilju bezbednosti i zaštite dece. Kompanija NIS je uložila značajna sredstva, u iznosu od 17 miliona dinara, a projekat je završen u februaru ove godine”, kaže Rackov.

Naftna industrija Srbije je u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete i 12 lokalnih samouprava u okviru navedenog programa podržala 83 škole širom Srbije, kojima je donirala 114,5 miliona dinara (blizu 973.000 eura) za digitalizaciju nastavnog procesa i povećanje sigurnosti djece i nastavnika.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *