Svijet

Veridos isporučio najnoviju generaciju e-pasoša u Latviji

Veridos, globalni ponuđač rješenja za zaštitu identiteta, isporučio je napredne e-pasoše latvijskim građanima u saradnji s portugalskom državnom štamparijom INCM.

Lični dokumenti, koji prvi put uključuju Veridosove inovativne sigurnosne funkcionalnosti CLIP ID Echo, Amber ID, Diamond ID i Spectre ID, spadaju među najkvalitetnije e-pasoše u Evropi.

Osim putnih isprava, saradnja s latvijskim vlastima uključuje isporuku centralnog sistema personalizacije, kao i usluge podrške i održavanja u periodu od pet godina.

E-pasoši posjeduju sigurnosnu tehnologiju poznatu kao CLIP ID Echo, koja sadrži portret i biografske podatke vlasnika kartice, kao što su datum rođenja ili ID broj, koji su vidljivi samo iz određenih uglova. Tehnologija je evolucija CLIP ID-a (Color Laser Image Protected ID), integrisanog rješenja koje dodaje fotografije u boji polikarbonatnim ID dokumentima sljedeće generacije. Ona kombinuje sigurno lasersko graviranje s izdrživim ispisom slika za maksimalnu fleksibilnost u procesu proizvodnje i personalizacije.

Ova nova generacija e-pasoša uključuje tri nove inovativne sigurnosne funkcionalnosti, koje kombinuju transparentne okvire i traku s jedinstvenim materijalima, personaliziranim podacima i specijalnim efektima: Amber ID, Diamond ID i Spectre ID.

Amber ID personalizira dokumente dodavanjem optički promjenjivog okvira metalik boje s fotografijom vlasnika dokumenta koja se mijenja s bojom, svjetlom i uglom gledanja.

Diamond ID je dio LOOK ID funkcije, horizontalne transparentne trake. U kombinaciji s polutransparentnim Amber ID okvirima, LOOK ID nudi širok spektar visokosigurnih, dinamičkih funkcija. Diamond ID je baziran na specijalnoj tehnologiji pametnih boja razvijenoj u saradnji sa Crime Science Technologyjem.

Spectre ID udahnjuje novi život statičnim slikama čineći da izgledaju kao da se kreću kada se kartica nagne. Sa Spectre ID-jem, ovaj specijalni efekat sada se može primijeniti i na prozirna područja kartice i dijelove s podacima u kombinaciji s ponovljenom slikom vlasnika kartice.

S novim dokumentima Latvija je još jedna zemlja koja koristi Veridosove najsavremenije tehnologije, omogućavajući svojim građanima da putuju sigurno i udobno.

“Naš ePassport demonstrira inovativnost, sofisticiranost i redefinira sigurnu autentifikaciju dokumenata”, kaže Marc-Julian Siewert, izvršni direktor Veridosa. “Integracija fotografije u boji predstavlja prekretnicu u razvoju sigurnih dokumenata, kombinujući estetiku s naprednom zaštitom. Osim Njemačke, Latvija je jedina zemlja u Evropskoj uniji koja svojim građanima nudi EU pasoš sa slikom u boji na polikarbonatnoj stranici. Ovo postignuće naglašava naše dugogodišnje partnerstvo s Latvijom, koja se oslanja na Veridosovu stručnost kako bi pružila napredne sigurnosne funkcije.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *