Obrazovanje

Viša razina obrazovanja: Potpunije iskustvo digitalne nastave i učenja

S inteligentnim interaktivnim zaslonom, edukatori mogu dati punu slobodu svojim idejama podučavanja predstavljanjem multimedijskog nastavnog sadržaja kroz pokretanje više softverskih aplikacija istovremeno tijekom nastave

Piše: Odjel marketinga za Evropu, Hikvision; E-mail: marketing.eu@hikvision.com

Kako obrazovne institucije diljem svijeta kreću na put digitalne transformacije, tako dodavanje interaktivnog zaslona u učionicu postaje sve češće. Interaktivni zasloni pametni su tehnološki uređaji koji zamjenjuju tradicionalnu školsku ploču, a mogu se koristiti za poboljšanje obrazovnog iskustva za učenike i nastavnike. Ovi zasloni imaju opciju pisanja poput pisanja kredom ili po bijeloj ploči, a istovremeno sadrže i sve prednosti današnjih tehnologija – omogućuju više suradnje, angažmana i interaktivnosti prilikom predavanja sa širokim rasponom jedinstvenih mogućnosti koje uređaj nudi.

Pom učiteljima u podučavanju

S inteligentnim interaktivnim zaslonom, edukatori mogu dati punu slobodu svojim idejama podučavanja predstavljanjem multimedijskog nastavnog sadržaja, isticanjem natuknica, snimanjem, spremanjem i dijeljenjem lekcija i sadržaja, uključivanjem učenika u grupne aktivnosti i više. On također omogućuje nastavnicima pokretanje više softverskih aplikacija istovremeno tijekom nastave, tako da mogu jednostavno podijeliti gotovo sve što je inspirativno i zanimljivo, čime se mijenjaju načini na koji učitelji pišu na ploči. Zahvaljujući inteligentnim zaslonima, učitelji mogu učinkovitije i praktičnije objašnjavati gradivo, s napomenama za vrijeme prezentacije relevantnih materijala. Omogućuje i crtanje više osoba istovremeno, što pomaže nastavnicima i učenicima da trenutačno razmijene ideje tijekom interaktivnih školskih aktivnosti.

Impresivno iskustvo učenja za učenike

Mlađi učenici često imaju kratak raspon pažnje na predavanju, pa im interaktivni zasloni pomažu da se uključe. Izvanredne tehnologije zaslona usmjerene na čovjeka lako privlače studente koji su zainteresirani za futurističke tehnološke uređaje. Zanimljivi vizualni sadržaji koje prezentiraju učitelji također mogu pomoći učenicima da usmjere svoju pažnju dok istovremeno jačaju motivaciju, nadahnjuju kreativnost i ostvaruju odlične rezultate učenja. Osim učenika u učionici, interaktivni zasloni mogu povezati učenike na udaljenoj lokaciji, omogućujući im pristup nastavi putem live streama ili gledanje snimaka nastave kasnije, bilo da su u drugim školama i učionicama, kod kuće ili na drugom udaljenom mjestu.

Isplativa investicija za obrazovne ustanove

Ovi interaktivni uređaji su jednostavni za korištenje te nude brzu i jednostavnu implementaciju, konfiguraciju i rad. Oni usmjeravaju i poboljšavaju nastavni proces, omogućujući učiteljima da se usredotoče na pružanje izvrsnih, snažnih lekcija učenicima i ujedno potiču učenike da aktivno sudjeluju u nastavi i uče s velikom pažnjom. Njihova mogućnost središnjeg upravljanja može pomoći i administratorima da smanje troškove i napore te omoguće učinkovitije održavanje svojih objekata.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *