Kontrola pristupa Objekti Obrazovanje Sistemi za kontrolu pristupa Stambena sigurnost

SMARTair skraćuje upravljanje ključevima sa pet sati na pet minuta

Svaka od 550 privatnih škola u Danskoj dijeli zajedničku praksu: roditelji i učenici zajedno učestvuju u vannastavnim aktivnostima, uključujući vikende. To je odlična prilika za jačanje školske zajednice, makar istovremeno predstavljalo i nemali sigurnosni izazov. To se odnosi na svakodnevno izdavanje i evidentiranje ključeva tokom radne sedmice. Škola Vejle Friskole se okrenula SMARTair bežičnoj kontroli pristupa kao rješenju.

Ranije je za upravljanje ključevima trebalo „dosta vremena, otprilike pet sati sedmično“, objašnjava Henrik Kækel, službenik za tehničke poslove u Vejle Friskole.

Sigurne bežične elektronske brave su se već dokazale u školama širom Evrope i nametnule su se kao rješenje. Školski mehanički ključevi zamijenjeni su SMARTair sistemom kontrole pristupa. Preko 80 vrata i ormara u školi sada je zaštićeno SMARTair bežičnim uređajima. Čak i u staroj zgradi kao što je Vejle Friskole, SMARTair uređaji sa baterijskim napajanjem se jednostavno i nenametljivo instaliraju.

Sada oko 250 učenika, nastavnika i roditelja ima svoj privjesak za ključeve koji je programiran sa individualnim pristupnim dozvolama. Pošto ponuda SMARTair sistema uključuje uređaje za zaključavanje prilagođene različitim vrstama prolaza, sve osobe u školi otvaraju vrata i ormare sa samo jednim privjeskom. Tako, na primjer, nema potrebe da škola dijeli odvojene ključeve za ormariće za osoblje ili učenike.

Kraće upravljanje ključevima

„Situacija je bila loša jer smo imali velike probleme sa ključevima koji su izgubljeni“, kaže Kækel. „Upravljanje ključevima je bilo veliki posao“. SMARTair tehnologijom škola može lako upravljati. Danas osoblju Vejle Friskole treba pet minuta sedmično za upravljanje kontrolom pristupa. „Nevjerojatno lako se uči i potreban vam je minut da obavite programiranje za učenika“, kaže on. Čak je i upravljanje iznajmljivanjem školskih zgrada za neškolske aktivnosti jednostavno i sigurno. Osoblje izdaje ključeve za period trajanja događaja, a zatim ih odmah poništava. Pri tom nema nikakve zabrinutosti da je neko možda kopirao fizički ključ.

Osim što olakšava svakodnevni život i štedi vrijeme i administrativne troškove, SMARTair nudi i bolju sigurnost. Uz intuitivni SMARTair softver, osoblje uvijek može znati ko je boravio u školi i kada. Evidencije se vode i prate u realnom vremenu preko SMARTair sistema. Nije nikakav problem ni ako se akreditacija izgubi. “U tom slučaju samo otkažemo akreditaciju i izdamo novu“, dodaje Henrik.

SMARTair sistem u Vejle Friskole je jednostavan, brz i isplativ za nadogradnju za nova vrata, ormariće i korisnike na početku nove školske godine ili u bilo koje doba.

Saznajte kako SMARTair može zaštititi vašu školu i uštedjeti vam vrijeme i novac na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/smartair-schools

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *