Kontrola pristupa Sistemi za kontrolu pristupa

PIN zaštita za CLIQ Connect dodatno štiti radnike na terenu i udaljene lokacije

Opcija za provjeru pomoću PIN-a dodaje novi nivo sigurnosti CLIQ Connect rješenju za kontrolu pristupa pomoću programabilnog ključa kompanije ASSA ABLOY.

Sada, kada izdajete ili mijenjate prava pristupa za ključ, administratori mogu programirati PIN koji korisnici ključa moraju unijeti da bi ažurirali svoj ključ. Nekoliko klikova po preglednom interfejsu CLIQ Web Managera je sve što vam je potrebno da zaštitite nova prava na ključu pomoću jedinstvenog PIN-a. Bez unosa PIN-a, korisnici neće moći ponovo potvrditi ili ažurirati ključ kako bi otvorili novu bravu.

Ova nova funkcija dodatno jača zaštitu od neovlaštenog pristupa osjetljivim lokacijama kao što su infrastruktura, sistemi pohrane podataka i skladišta lijekova.

„CLIQ Connect kombinuje praktičnost i visoku sigurnost“, objašnjava Stephan Schulz, menadžer CLIQ proizvoda u kompaniji ASSA ABLOY EMEA. „Vlasnik ključa više ne mora ponovo potvrđivati svoj ključ niti ažurirati prava pristupa dolaskom na lice mjesta ili traženjem najbližeg uređaja za programiranje. Sve što im treba je telefon, CLIQ Connect aplikacija i sigurna Bluetooth veza“.

„Danas je to još sigurnije uz opciju da administratori pomoću PIN-a osiguraju svako ažuriranje ili ponovno potvrđivanje ovlaštenja na ključu“.

Aplikacija CLIQ Connect putem šifrirane veze u oblaku povezuje korisnički programabilni ključ sa CLIQ Web Manager platformom. Za promjenu prava pristupa za korisnika ključa, dovoljno je da sigurnosni menadžer pristupi svom CLIQ softveru i ažurira ih. Korisnik ključa uspostavlja sigurnu Bluetooth vezu između svog CLIQ Connect ključa i aplikacije kako bi automatski ažurirao ovlaštenja za pristup ili ih ponovo potvrdio.

CLIQ Connect je sigurno rješenje za upravljanje mobilnim pristupom koje je osvojilo više strukovnih nagrada. CLIQ Connect je dobitnik Detektor International nagrade za vrhunske inovacije u oblasti sigurnosnih alarma, kontrole pristupa i CCTV-a. CLIQ Connect je osvojio i zlatnu nagradu koju dodjeljuje sajam APS u Francuskoj. Dobitnik je i zlatne nagrade u kategoriji kontrole pristupa u 2018. godni koju dodjeljuje Protector & Wik.

„CLIQ Connect je jednostavan i agilan čak i za najveće organizacije”, smatra Schulz. „On vam štedi vrijeme. Kako s njim radnici na terenu manje putuju radi preuzimanja i vraćanja fizičkih ključeva, CLIQ Connect je također i održivije rješenje za kontrolu pristupa“.

Saznajte kao CLIQ Connect može podržati vašu strategiju poslovne održivosti na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/cliq-sustainability

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *