Svijet Videonadzorni sistemi

VIVOTEK službeno lansira VAST sigurnosnu stanicu usred rastuće potražnje za nadzorom umjetne inteligencije

VIVOTEK, vodeći globalni dobavljač u segmentu IP videonadzora, u martu na tržište izbacuje svoju sigurnosnu stanicu VAST (VSS) kao sigurnosni sistem koji je podržan vještačkom inteligencijom.  VSS će korisnicima biti dostupan u tri fleksibilne inačice: VSS Lite, VSS Standard i VSS Professional. VSS je platforma za nadzor koja objedinjuje napredne tehnologije vještačke inteligencije i rubnog računarstva za precizno prepoznavanje lica i detekciju vozila u realnom vremenu pomoću integriranih kamera. VSS može upravljati sa do 20.000 kamera istovremeno i nudi cijeli spektar naprednih i inteligentnih alata za analizu slike. Oni će ponuditi maksimalnu preciznost pretrage i zaštitu informacija, uz značajno podizanje nivoa operativnog upravljanja i efikasnosti.

Kako bi obilježio predstojeće predstavljanje novog proizvoda, VIVOTEK nudi promotivnu opciju prelaska sa VAST 2 na VSS Professional od 8. marta.

„VSS je sigurnosni sistem sa AI funkcijom koji se lako koristi. Njegovo intuitivno i prilagodljivo sučelje omogućava korisnicima da lako dodaju nove kamere na mrežu, postavljaju podstanice, pa i aktiviraju audio funkciju u realnom vremenu. To je jedna potpuno nova faza u upravljanje videom“,  objašnjava Louis Liao, direktor proizvodnog planiranja u VIVOTEK-u. „Na tržištu postoji značajna potražnja za integriranim sistemima nadzora. Međutim, visoko postavljena barijera za ulazak na tržište je veliki izazov kada je u pitanju zadovoljavanje ove potražnje. U VIVOTEK-u smo pojednostavili naša rješenja i procese kako bismo razvili skalabilne AI sisteme za analizu slike i efikasno riješili probleme upravljanja i podrške besprijekornoj nadogradnji sistema za svakog korisnika.”

Prema izvještajima iz istraživanja, vrijednost globalnog tržišta softvera za videonadzor procjenjuje se na 1,9 milijardi dolara. Među njima, integrirani sistemi za nadzor će do 2026. godine bilježiti rast uz složenu godišnju stopu od 12,7%. Osim toga, prodaja rubnih AI kamera bilježi stabilan trend rasta i na njih danas otpada preko 40% svih isporučenih mrežnih kamera na globalnom nivou.

VSS je rješenje za mrežni videonadzor nove generacije koji je vrhunac ponude VIVOTEK-ovog naprednog softvera za upravljanje videom s najnovijim tehnologijama AI analitike. VSS je prikladno podijeljen u tri inačice: Lite, Standard i Professional. Tako je moguće zadovoljiti različite potrebe tržišta za nadzorom uz minimiziranje troškova za korisnike. VSS Lite je ulazni proizvod i besplatan je za upotrebu. VSS Standard je dizajniran kao isplativa opcija za mala i srednja preduzeća, dok je VSS Professional namijenjen srednjim i velikim preduzećima sa izraženom potrebom za 24-satnim centraliziranim upravljanjem. VSS nudi niz naprednih alata za upravljanje sigurnošću mreže, uključujući zaštitu podataka, sveobuhvatan prijenos podataka i video enkripciju, antivirusnu integraciju i funkciju slanja upozorenja u realnom vremenu.

VSS-ova moćna AI analitika pojednostavljuje prevenciju incidenata i prikupljanje dokaza nakon događaja. Napredne terenske kamere sa AI funkcijama detekcije slike u realnom vremenu sprečavaju upade, prelaženje zacrtanih linija, nepotrebno zadržavanje i druga neželjena ponašanja. Slike se obrađuju pomoću VIVOTEK-ove interno razvijene tehnologije Deep Search. Pomoću nje, korisnici mogu vršiti pretragu po atributima i scenama i pretraživati desetine hiljada kamera kako bi precizno i uz jedan klik filtrirali sadržaj prema kriterijima spola, godine, boje odjeće, dodataka, tipa ili boje vozila.

VSS, VIVOTEK-ovo novo sigurnosno rješenje s vještačkom inteligencijom dolazi u različitim inačicama kako bi se prilagodilo različitim korisničkim budžetima. Kako bismo obilježili lansiranje VSS-a na tržište, od 8. marta nudimo promotivnu opciju prelaska sa VAST 2 na VSS Professional. Za više informacija posjetite VIVOTEK-ovu web stranicu: https://www.vivotek.com/vast-security-station.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *