Kontrola pristupa

Vrhunska mehanička sigurnost se ne svodi samo na ključ

Prilikom odabira mehaničke zaštite, ono što korisnik ne može vidjeti je jednako važno koliko i ono što se vidi. Svaki put kada mehanički mehanizam zaključa vrata ili neki drugi prolaz kod kuće ili na poslu, korisnik ključeva se uzda u tehnologiju, domišljatost i kvalitet proizvođača.

Istorija proizvodnje brava i ključeva u kompaniji ASSA ABLOY traje više od jednog vijeka. Otkako je Linus Yale izumio cilindričnu bravu, brendovi ASSA ABLOY Grupe prednjačili su u razvoju tehnologija zaključavanja koje imaju povjerenje korisnika. Profilni cilindar Euro kompanija ASSA ABLOY je prvi put patentirala još 1928. i on je postao zlatni standard u mehaničkoj zaštiti vrata u Evropi i šire.

Čak i dok ASSA ABLOY razvija nove proizvode na bazi napredne elektronske kontrole pristupa, ulaganja u istraživanje i razvoj nastavljaju donositi inovacije u mehaničkoj sigurnosti. Kako bi ove inovacije stigle na globalno tržište, napredne proizvodne tehnologije kombiniraju najviši kvalitet proizvodnje s materijalima odabranim zbog njihove izdržljivosti.

Rezultat je sveobuhvatan asortiman proizvoda koji zadovoljava sigurnosne potrebe gotovo svake industrije ili vrata, od ogromnih staklenih ulaznih vrata do sićušnih mikro-prekidača.

Zašto milioni korisnika vjeruju kompaniji ASSA ABLOY?

Višedecenijsko iskustvo, kvaliteta i pouzdanost mehaničkih rješenja za zaključavanje iz ASSA ABLOY-a stekli su povjerenje kompanija širom svijeta. Iskustvo koje posjeduje kompanija ASSA ABLOY, zajedno sa stručnošću njene mreže bravara i sigurnosnih partnera svaki put obraduju korisnike pravim rješenjem

Sistemi glavnog ključa po mjeri, uz opciju da više cilindara otključavate istim ključem ili da koristite više različitih ključeva, nude fleksibilnost za zaštitu svake prostorije pomoću mehaničkog zaključavanja koje vam štedi vrijeme.

Radi korisnikovog mirnijeg sna, većina ASSA ABLOY-ovih linija proizvoda nudi poboljšanu zaštitu od postojećih sigurnosnih prijetnji, u rasponu od povlačenja i obijanja brava do bušenja i lomljena cilindara. Rigorozno interno testiranje i testiranje od strane nezavisnih tijela tjera ASSA ABLOY-ova mehanička rješenja do krajnjih granica. Cilj je steći povjerenje korisnika da će svaka brava zadovoljiti i nadmašiti i lokalne i međunarodne sigurnosne standarde.

ASSA ABLOY-ova aktivna patentna strategija dodaje još jedan nivo sigurnosti za korisnike. Zaštita patenata koja seže do 2030-ih čini kopiranje ASSA ABLOY-ovih ključeva bez ovlaštenja kaznenim djelom. Vlasnici imovine i upravnici zgrada sada mirnije spavaju, znajući da je rizik da njihovi ključevi dospiju u pogrešne ruke mnogo manji nego kod “gotovih” rješenja.

Ista briga, povjerenje, inovativnost i kvalitet idu u sve ono što će ASSA ABLOY proizvesti i danas i još dugo u budućnosti. Dakle, svaki put kada korisnici zaključaju svoja vrata, oni mogu vjerovati u sigurnost onog što čuvaju iza ključa.

Saznajte više o naprednim mehaničkim rješenjima za zaključavanje kompanije ASSA ABLOY i pogledajte kratki video na https://www.assaabloy.com/group/emeia/stories/access-stories/mechanical-security-you-can-trust

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *