Svijet

SALTO nastavlja ulagati u prepoznavanje lica

SALTO Systems je kupio britanskog tehnološkog inovatora TouchByte, čime, nakon ranijih strateških ulaganja, još jednom potvrđuje predanost upotrebi biometrijske tehnologije kao budućnosti kontrole pristupa.

Digitalna revolucija je transformisala društvo. Digitalni akreditivi, digitalni identiteti i prepoznavanje lica postaju standard u svim industrijama, a automatsko prepoznavanje lica se pojavljuje kao ključna tehnologija za zadovoljavanje potreba tržišta.

Kompanija SALTO Systems je 2022. godine kupila Cognitec, jednog od glavnih igrača u areni prepoznavanja lica. Već je to bio značajan pomak ka unapređenju njenih rješenja za kontrolu pristupa pomoću biometrije i prepoznavanja lica kako bi korisnicima omogućila besprijekorno iskustvo pametnog pristupa. Integracijom Congitecovog FaceVACS algoritma u SALTO-ove pametne uređaje otvoren je niz novih mogućnosti, kako u širenju proizvodnog portfolija tako i u novih primjenama u nekoliko industrija.

Akvizicijom TouchBytea SALTO namjerava ubrzati razvoj i vrijeme predstavljanje na tržištu prvog i naprednog rješenja za kontrolu pristupa s prepoznavanjem lica, koje će iskoristiti potencijal Cognitecovog algoritma kroz TouchByteov portfolio rješenja i platformu za prepoznavanje lica.

TouchByte je tehnološka kompanija sa sjedištem u Cornwallu, UK, koja je specijalizirana za razvoj rješenja s prepoznavanjem lica za rješavanje poslovnih izazova. Njihov najnoviji proizvod Facentry nudi kontrolu pristupa bez potrebe za korištenjem ključeva.

Touchbyte vjeruje u jednostavnu, sigurnu i praktičnu kontrolu pristupa, bez potrebe za ključevima, kodovima, karticama, narukvicama ili skenerima otiska prsta. Pored Facentry sistema, portfolio kompanije uključuje web-platformu za upravljanje licem, cloud analitiku podataka i sigurnosno rješenje te sisteme obavještavanja i upozorenja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *