Automatizacija objekata Objekti Softveri

Ajax Fibra: Novi standard u industriji sigurnosti

Zahvaljujući posebnom dizajnu, praktičnosti i lakoći korištenja, Ajax sigurnosni sustav već je neko vrijeme “ljubimac” krajnjih korisnika, ali i instalatera tehničke zaštite. Sada uz novu Fibra adresabilnu žičanu tehnologiju Ajax ponovno pomiče granice industrije protuprovalnih rješenja

Piše: Lana Klobas, voditeljica marketinga veleprodaje, Alarm automatika; E-mail: lana@alarmautomatika.com

Nasuprot tehnologiji iz 80-ih koja je još prisutna u sigurnosnoj industriji, inženjeri tvrtke Ajax Systems razvili su Fibru, žičanu tehnologiju digitalne generacije. Fibra kombinira pouzdanost žica sa slobodom radioveze. Do 2.000 metara povezivosti, kompatibilnost sa svim vrstama uređaja, 60 sati rada sustava koji se sastoji od 30 uređaja na pomoćnoj bateriji, napredna antisabotaža, fotoverifikacija, trenutne notifikacije, instalacija bez muke i daljinska konfiguracija putem aplikacija ili, ukratko – sve što je bilo moguće uz bežični Ajax sada je dostupno u Fibra žičanom sustavu.

Žičana tehnologija digitalne generacije

Na fizičkoj razini Fibra koristi adresabilnu BUS vezu: detektori su četverožično spojeni na hub. No, prava se revolucija krije na razini softvera. Fibra komunikacijski protokol naslijedio je sve prednosti Jeweller radiotehnologije. Zahtijeva minimalnu snagu za dvosmjerni paketni prijenos podataka. Ova značajka pruža više slobode pri instaliranju sustava u usporedbi s analognim i digitalnim rješenjima dostupnima na tržištu. Na svaku od ukupno osam Fibra BUS linija može se spojiti jedan ili deseci raznih detektora, sirena i tipkovnica u bilo kojoj kombinaciji. Više Fibra BUS linija omogućuje ožičenje praktičnim i sigurnim putem, a zatim prilagođava digitalnu arhitekturu sustava u PRO aplikaciji. Bez obzira na to štiti li se višekatnica ili nekoliko zgrada, s takvom fleksibilnošću i mogućom duljinom svake BUS linije od 2 km nije potrebno komplicirati sustav s pojačivačima signala ili dodatnim izvorima napajanja.

Energijska učinkovitost bez presedana

Potrošnja struje Fibra detektora je i do 100 puta manja od industrijskog prosjeka za digitalne žičane detektore. Ova niska potrošnja energije omogućuje povezivanje više uređaja s jednom BUS linijom i omogućuje duže žičane veze. Fibra komunikacija organizirana je prema TDMA principu, koji sustavu omogućuje izvanrednu autonomiju u slučaju nestanka struje. Trideset žičanih Fibra uređaja radit će 60 sati na pomoćnoj bateriji od 7 Ah. To je pet puta više nego što je potrebno za Grade 2 i ispunjava zahtjeve za Grade 3.

Fleksibilnost, pouzdanost i kontrola

Fibra je u potpunosti naslijedila Ajax bežično korisničko iskustvo. Obavijesti aplikacija sadrže sveobuhvatne informacije: vrstu događaja, datum, vrijeme, naziv detektora, prostoriju za smještaj. Zbog adresabilnosti uređaja točno znate što se događa u sustavu i na objektu, čak i ako je desetak detektora spojeno na jednu BUS liniju. Dodajte ovome MotionCam fotoverifikaciju detektora pokreta i dobit ćete maksimalnu informativnost sustava i kontrolu nadohvat ruke. Fibra predstavlja fleksibilnost, pouzdanost i kontrolu. Kao dio Ajax ekosustava, nova žičana tehnologija omogućila je dosljedno korisničko iskustvo, bez obzira na vezu između uređaja i huba. Učinkovit hardver i sofisticiran softver postavili su temelje za razvoj još jedne Ajax linije proizvoda postavljajući novi standard u sigurnosnoj industriji. Kompletnu ponudu Ajax uređaja možete pronaći na web-stranici Alarm automatike, ovlaštenog uvoznika i distributera Ajax proizvoda.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *