Svijet Vijesti

Američka industrija sigurnosti nadišla rast GDP-a

Uprkos nepovoljnoj ekonomskoj klimi, sigurnosna industrija u SAD-u nadmašuje očekivanja, a prema strukovnim udruženjima, rast podstiče segment videonadzora.

Udruženje sigurnosne industrije (SIA) jedno je od vodećih strukovnih udruženja u oblasti elektronske sigurnosti. Ima više od 800 članova i određuje dvomjesečni indeks sigurnosti na tržištu (SMI). Indeks mjeri trenutna razmišljanja i buduća očekivanja rukovodilaca industrije sigurnosti. Najnoviji SMI je 60, malo niži nego s početka godine, ali i dalje pozitivan. Bilo koji rezultat iznad 50 pokazuje da su uslovi unutar industrije u velikoj mjeri pozitivni te da su stručnjaci za sigurnost pretežno uvjereni u pozitivan ishod.

„Ako pogledamo SMI, vidimo da sigurnosna industrija u SAD-u godinama raste. Naravno, postoje usponi i padovi, ali je u konačnici pozitivan indikator“, rekao je Geoff Kohl, viši direktor marketinga u SIA-i.

Najnoviji pad pripisan je tarifama i trgovinskom ratu SAD-a i Kine. Ljudi su bili zabrinuti, ali tržište je uspjelo spriječiti pad, objasnio je Kohl. “Globalna ekonomija uvijek utječe na industriju. Sve dok ekonomija raste, doći će do investicija koje će zahtijevati sigurnost.”

Najnovija anketa SIA-e pokazala je da je 78 posto ispitanika imalo pozitivne prognoze za naredna tri mjeseca, 16 posto je predviđalo da neće doći do promjene u njihovom poslovnom okruženju, a šest posto da su očekivali blagi pad poslovanja.

U pogledu proizvoda, videonadzor je i dalje pokretač rasta. “Rast videonadzora nadmašuje sve ostale, aplikacije za video stoje veoma dobro i velika je potražnja za njima”, rekao je Kohl. Kvalitet feedova postaje sve bolji kao i alati za upravljanje koji pružaju podatke koji se mogu koristiti, a analitika i AI utječu na pokretanje tržišta naprijed.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *