Konferencije Seminari

Antenall predstavio bežična rješenja iz Hikvisiona

Kompanija Hikvision osmislila je i dizajnirala bežične alarmne i interfonske sisteme koje je Antenall, njihov partner u Srbiji, predstavio na izuzetno posjećenoj prezentaciji u beogradskom hotelu Holiday Inn, u prisustvu više od 150 poslovnih korisnika i instalatera iz cijele Srbije
Piše: Mara Dragić
E-mail: redakcija@asadria.com

Vladan Tadić, član tehničke podrške Antenalla, predstavio je “tehnologiju budućnosti kompanije Hikvision”, koja je primjenjiva u obliku AX PRO serije bežičnih alarmnih sistema novog dizajna, a događaju su prisustvovali i predstavnici proizvođača za Jadransku regiju Jessica Lin, Jian Chen, Stevan Rolović i Damir Filipović. Hikvision je i ovaj put uspio spojiti konvencionalnost i inovativnost s bežičnom stabilnošću i tako povezati širok spektar proizvoda najvišeg kvaliteta u jedinstven proizvod, jednostavan za upotrebu i instalaterima i krajnjim korisnicima. Takav pristup oslikava se i kroz moto kampanje AX PRO sistema –jednostavnost kroz inovaciju.

Testiranja i prezentacije
“Željeli smo da predstavimo bežične alarmne i interfonske sisteme koji su u našoj ponudi već više od godinu dana, ali ih zbog epidemije korona virusa nismo uspjeli ranije promovisati. Odlučili smo da ovu globalnu pandemiju nekako iskoristimo na pozitivan način, pa smo imali vremena da testiramo sve proizvode i uporedimo ih sa sličnim koji se već nalaze na našem tržištu. I nismo pogriješili”, rekao je Tadić. Testiranje je obuhvatilo i prezentacije koje su stručnjaci iz Antenalla održali u desetak drugih gradova širom Srbije, gdje su zainteresovani imali priliku da isprobaju sisteme. Po dvije prezentacije održane su u Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i Čačku i nakon toga uslijedila je i prva velika prezentacija u Beogradu.

Najvažnija komponenta sistema AX PRO je centrala, koja objedinjava širok spektar unutrašnjih i spoljašnjih te perifernih detektora, kao što su sirene, pojačivači signala ili releji, u jedinstveni proizvod. Opremljena je Wi-Fi, LAN i GPRS 3G i 4G komunikacionim mogućnostima, za koje se smatra da sistem čine stabilnim i bezbjednim, a podržava i ISUP i DC-09 protokole za povezivanje sa platformama drugih proizvođača. Centrala podržava 96 bežičnih ulaza i izlaza, 6 bežičnih sirena, 4 bežična pojačivača signala, 8 šifratora i čitača tagova, 48 daljinaca i tagova uz 32 particije i pamćenje 5.000 događaja.

Sigurnost na prvom mjestu
Bilo da su korisnici kompanije ili vlasnici privatnih kuća, sigurnost je na prvom mjestu, a baš to omogućava revolucionarna tehnologija i dizajn proizvoda, koji se, po potrebi, mogu povezivati sa drugim Hikvisionovim ili uređajima nekog drugog proizvođača, pri čemu pruža izvanredne performanse.

Centrala kontroliše lom stakala, PIRCAM, pametne utičnice, unutrašnju sirenu, panik taster, šifrator, spoljašnju sirenu, IP kamere i releje. PIRCAM detektor s opsegom od 12 metara ima mogućnost da obavijesti korisnika i prije nego što provalnici shvate da su otkriveni, odnosno prije aktiviranja alarma. U međuvremenu će 20 slika biti poslato ka nadzornom centru i na Hik-Connect aplikaciju. Detektor pokreta sadrži IFT tehnologiju digitalne kompenzacije temperature, koji čini cjelokupni sistem detektovanja preciznijim i stabilnijim u ekstremnim uslovima. Magnetni detektor koristi Tri-X bežičnu tehnologiju, koja kontroliše stanje vrata i prozora, dok detektor loma stakla štiti prozore i odmah obavještava ukoliko dođe do neke provale. Panik-taster je diskretan i prenosiv, a ima domet do 1.200 metara. Alarm se aktivira dodirom, a posebno je koristan za starije osobe. Detektori okruženja s različitim ugradnim senzorima šalju opomenu o curenju vode, dima ili naglim porastima temperature, čime se smanjuje potencijalna šteta u objektu, dok sirene nude jačinu zvuka do 110 dB uz domet do 1.600 metara. Pojačivač signala služi za proširenje RF dometa u alarmnim sistemima.

Fleksibilan sistem i prevod
“Instalatere najviše privlači mogućnost jednostavne instalacije AX PRO sistema bez upotrebe žica. Korisnike sa druge strane privlače mobilne aplikacije Hik-Connect i Hik-ProConnect, koje su besplatne”, rekao je Tadić i naglasio kako je za kupce u Srbiji i regionu bitno što sistem podržava srpski jezik i što su sva uputstva, SMS poruke, alarmi i glasovna komunikacija sa centralom na tom jeziku. Interfejs pogodan za korisnike pospješuje efikasnost, što se manifestuje i kroz prijem obavještenja svaki put kad do incidenta dođe, dok su brz odziv instalatera i cjelodnevna cloud podrška kombinovani za stvaranje najprofesionalnijeg iskustva.

AX PRO detektori postavljaju se oko vrata, prozora ili nekih drugih mjesta na kojima se pretpostavlja da bi moglo doći do provale. Oni pouzdano bilježe unutrašnje i spoljašnje detekcije, a video-snimci se pohranjuju pomoću Hikvisionove IvaaS tehnologije u realnom vremenu. Ukoliko se instalira inteligentna kontrola sa čitavim spektrom pametnih uređaja, sistem postaje savršeno fleksibilan. “Provjerili smo: AX PRO sistem zadovoljava i komponentu do koje je kupcima veoma stalo, a to je da dobiju što kvalitetniji proizvod za manje novca. U pakovanju sa uređajima dobiju se i pogodnosti za koje neke firme naplaćuju cijenu višu do 30 odsto”, kaže Tadić.

Saradnja s Antenallom
“Ovakve prezentacije pomažu nam da se upoznamo sa novitetima i sa dostupnosti novih proizvoda. Antenall ima spektar proizvoda u oblasti bezbednosti i integracija, a privlačna mi je i cena proizvoda”, rekao je Miloš Teofilović iz beogradske firme CDF, koja već dugo sarađuje s Antenallom. I Nemanja Tasić iz beogradske firme Largotel s Antenallom sarađuje više od 15 godina. “Od njihove palete proizvoda gotovo sve koristim. Klijenti nam predoče svoje zahteve, a mi se trudimo da ih obradujemo najboljim rešenjima, koja uključuju dobar spoj kvaliteta i cene. Hikvision svakodnevno najavljuje novitete, a zahvaljujući Antenallu, na naše tržište dolaze provereno dobri proizvodi, koji se ovde još i dodatno testiraju”, kaže Tasić. Hikvisionove proizvode prepoznali su i građani i poslovni partneri Inđije iz Emy Alarma. “Smatrao sam da bismo mogli da proširimo poslovanje i to je bio motiv da dođem na prezentaciju. Moram reći da se nisam pokajao. Nova tehnologija Hikvisiona dobro je prezentovana i svakako ćemo nove proizvode da uvrstimo u ponudu svim našim korisnicima”, istakao je Zoran Mirković.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *