Kontrola pristupa

Aperio: Deset godina povjerenja i inovacija za bežičnu kontrolu pristupa

Kontrola pristupa se sve više tretira kao bežična tehnologija, pokazuju izvještaji o tom tržištu. U prošlogodišnjem istraživanju „Izvještaj o bežičnoj kontroli pristupa“ učestvovali su visokorangirani stručnjaci za sigurnost. U njemu se navodi da gotovo četiri od deset sistema kontrole pristupa danas uključuju bežičnu tehnologiju u svojoj konfiguraciji. U objektima bez bežičnih uređaja za zaštitu vrata dvostruko veći broj njih danas planira dodati bežične brave u odnosu na one koji nemaju takve planove. Mit da bežična tehnologija nije prilagođena kontroli pristupa brzo postaje prošlost.

Bežična kontrola pristupa poboljšava sigurnost uz minimalna ulaganja. Bežične RFID brave su jeftinije za instalaciju od kablovima povezanih vrata jer im ne trebaju žice. One su jeftinije i za upravljanje jer im ne treba ni priključak na elektroenergetsku mrežu. Bežični uređaji se lako prilagođavaju modernim rješenjima za akreditive kao što su virtuelni ključevi na pametnim telefonima.

Aperio bežični uređaji kompanije ASSA ABLOY globalno su dostupni već deset godina. Oni štite vanjska i unutrašnja vrata, protivpožarna vrata, ulaze u sobe za sastanke, laboratorije i kancelarije. Desetogodišnje ulaganje u inovacije poboljšalo je sigurnost i proširilo primjenu Aperio hardvera i firmvera u velikom broju kompanija u Evropi.

Aperio serija proizvoda uključuje cilindre na baterije, maske za brave i kompletne brave za sigurnosna vrata, koje vas obavještavaju o svom statusu. Aperio sistem za zaključavanje serverskih ormara štiti servere na licu mjesta ili u zajedničkom centru podataka. I dizajn proizvoda se kontinuirano unapređuje, a primjer za to je i nova Aperio H100 elektronska kvaka. Ona nudi fleksibilnost Aperio bežične kontrole pristupa u samo jednoj tankoj kvaki, što je „briljantan primjer dizajna proizvoda“, kako je to naveo jedan žiri koji joj je dodijelio nagradu.

Integracija se može izvesti u online ili offline verziji, u zavisnosti od vaših potreba. Koju god opciju da odaberete, jedinstveni interfejs će poslužiti za kontrolu bilo kojih postojećih ožičenih vrata kao i Aperio uređaja. Online integracija se odvija preko Wiegand, RS485 ili IP komunikacijskih čvorišta, koji povezuju i do 16 Aperio uređaja s upravljačkim softverom. Aperio također podržava OSS Standard Offline, vodeći industrijski standard za offline integraciju.

Aperio brave su kompatibilne sa svim najvažnijim profilima vrata, uključujući evropski, francuski, finski, skandinavski i švicarski profil.

Deset godina izgradnje povjerenja

Kompanije i zgrade u različitim sektorima okreću se Aperio tehnologiji kako bi proširile opseg kontrole pristupa bez instalacije kablova. Univerziteti u Birminghamu u Velikoj Britaniji, Hamburgu u Njemačkoj, Lund u Švedskoj i drugim gradovima smanjuju troškove i prateće brige o izgubljenim ključevima. Oni svoje mehaničke brave zamjenjuju Aperio uređajima za kontrolu pristupa. Bolnice i domovi zdravlja na potezu od Genta do Grenoblea štite pacijente, povjerljive podatke, skladišta lijekova i ostale osjetljive zone Aperio bežičnim uređajima.
U H-Farmu, centru za inovacije u stilu kampusa u sjevernoj Italiji, Aperio kvake, sigurnosne brave i maske integrisane su sa Axisovim sistemom kontrole pristupa.

Da bi bolje služili svojim korisnicima uz najbolje dostupne uređaje za bežično zaključavanje, više od 100 različitih proizvođača u oblasti kontrole pristupa i sigurnosti danas bez problema integriše Aperio brave sa svojim sistemima. Sve duža lista Aperio partnera uključuje tržišne lidere kao što su Nedap, Gallagher, Axis, Genetec, Lenel, ACS i mnoge druge.

Budući da je razvijena na otvorenoj platformi i kompatibilna sa svim standardnim RFID tehnologijama, Aperio serija pojednostavljuje i upravljanje zgradama. U studentskom smještaju CROUS Montpellier, Aperio je, naprimjer, integrisan s platnim sistemima i kontrolom pristupa. On za zamjenu mehaničkih ključeva nudi rješenje u vidu jedinstvene kartice.

Deset godina nakon tržišne premijere, Aperio tehnologija kontrole pristupa i dalje nudi fleksibilnu, autentičnu i bežičnu sigurnost u različitim sektorima i objektima kao što su škole, univerziteti, bolnice, domovi zdravlja i domovi za njegu, skladišta, fabrike, sjedišta kompanija, sportski objekti i koncertne dvorane. U svima njima Aperio sistemi čine sigurnijim i ljude i zgrade u svom okruženju. Šta nas tek čeka u narednih deset godina?

Za više informacija o Aperio tehnologiji posjetite  campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/aperio

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *