Kontrola pristupa

Aperio nudi integrisanu, bežičnu i ekonomičnu kontrolu pristupa na holandskom univerzitetu

Na Univerzitetu primijenjenih nauka InHolland, kontinuirani projekat nadogradnje sistema kontrole pristupa na svim lokacijama traje već nekoliko godina. Kao i u svakom većem obrazovnom objektu, presudan faktor je bilo postizanje ravnoteže između otvorenosti i pristupačnosti s jedne i zaštite ljudi, opreme i podataka s druge strane.

Više od 500 Aperio uređaja za bežično zaključavanje vrata postavljeno je na sedam odvojenih lokacija u kampusu InHolland. Ove brave na baterije nude provjerenu i pouzdanu zaštitu za ključne zone i prostorije unutar univerziteta, uključujući kancelarije i prostore za pohranu ispita. Aperio uređaji odgovaraju svim vrstama unutrašnjih prolaza, uključujući drvena, staklena vrata i protivpožarna vrata. Aperio cilindri, maske, kvake i sigurnosne brave posjeduju ugrađene RFID čitače koji olakšavaju upotrebu instalaterima i korisnicima.

Svi novi uređaji Aperio u sklopu univerziteta InHolland u potpunosti su i besprijekorno integrisani sa univerzitetskim sistemom kontrole pristupa AEOS Nedap. Jedan akreditiv je dovoljan korisnicima da otključaju sva podržana vrata kojima upravlja AEOS sistem, bilo da su ona žičana ili da ih štiti Aperio.

Budući da su uređaji za zaključavanje Aperio bežični, oni se brzo instaliraju i aktiviraju i pri tom ne ometaju svakodnevne aktivnosti studenata ili uposlenika u objektima. Odabir Aperio sistema štedi ne samo vrijeme. Nedavna studija kompanije ASSA ABLOY pokazala je da su se troškovi radne snage instalatera smanjili za 80% za bežične i žičane brave*. Stalni troškovi rada bežičnih brava na baterije također su mnogo niži nego za žičane elektronske brave, kojima je potrebna neprekidna veza s električnom mrežom kako bi ponudile sigurnost. Pored toga, odabir Aperio sistema univerzitetu je dao mogućnost da postepeno uvodi poboljšanja, odnosno kako se budu razvijale njegove potrebe, budžeti i prioriteti. Aperio uređaji mogu se dodavati i integrisati u fazama, bez potrebe za zamjenom postojećih sistema. InHollandova investicija tako ostaje održiva na duže staze.

Postavljanje Aperio bežičnih maski i brava na ključna vrata omogućava zaštitu univerzitetskog osoblja, studenata, posjetitelja i povjerljivih informacija, bez uticaja na pristupačnost samog objekta. Ovlašteni korisnici mogu lako otvarati zaštićena vrata pomoću programabilnih RFID akreditiva. Fleksibilnost sistema Aperio olakšava prilagodbu nivoa zaštite svakog prostora u bilo kojem trenutku. Dakle, status brava se redovno podešava u skladu sa potrebama i načinima primjene unutar kampusa i univerzitetskih objekata.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva s Aperiom, InHolland već ima planove za budućnost. Novi univerzitet u Amsterdamu postat će pametna zgrada kojoj treba kontrola pristupa koja se može integrisati sa sistemima za pametne zgrade. Aperio je izgrađen na otvorenoj platformi i dizajniran za interoperabilnost tako da je ovo prirodan način prilagodbe za ovu tehnologiju. InHolland će uskoro ući u pilot fazu projekta za svoju novu pametnu zgradu.

„Prezadovoljan sam implementacijom i radom rješenja Aperio i imam puno povjerenje u ASSA ABLOY kao proizvođača“, kaže Frans Bruggeman, savjetnik za usluge na univerzitetu InHolland.

Preuzmite besplatni vodič za Aperio, rješenje za bežičnu kontrolu pristupa:

https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/hubfs/AA_Aperio_CostSavings_Solutionguide_07_2020_ENG_EMEA.pdf

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *