Svijet

Integracija HikCentrala i Nedapovog AEOS rješenja za kontrolu pristupa

Hikvision je najavio integraciju svoje HikCentral platforme za videonadzor s Nedapovim AEOS rješenjem za kontrolu pristupa kako bi korisnici sistema tih dviju kompanija operacije mogli obavljati na jednoj platformi.

Integracija putem Nedap AEOS konektora pruža informacije o događajima u sistemu kontrole pristupa, alarmima i sinhronizaciju podataka o osobama između AEOS hardvera i HikCentrala. Operaterima je omogućeno da upravljaju vratima, detektorima i područjima upada, kao i vizuelno provjeravaju i upravljaju alarmima.

“Sigurnosno osoblje sada može u velikoj mjeri poboljšati uvid u stanje na terenu i kontrolu nad velikim instalacijama”, rekao je Jens Berthelsen, Hikvisionov menadžer za globalne partnere. “Integracija koristi Hikvisionov Optimus radno okruženje (framework) kako bi se osigurao dug životni vijek instalacije. Također čini buduće nadogradnje oba sistema besprijekornim i jednostavnim – bez ugrožavanja kontinuiranog rada.”

“Veoma sam ponosan na činjenicu što je Hikvision postao dio našeg programa za tehnološke partnere. Hikvision je preskočio polumjere i uradio cjelovitu integraciju i za kontrolu pristupa i za protivprovalu”, rekao je Wesley Keegstra, menadžer za integracije u kompaniji Nedap. “Povezivanjem podataka o pristupu i alarmima s HikCentralom stvara se rješenje s jednom platformom za vizualizaciju statusa sigurnosnog sistema s odgovarajućim videozapisima. Osim vizualizacije sistema, korisnici ga mogu i kontrolisati, bilo da otvore ili zaključaju vrata ili da daljinski uključe ili isključe alarm u određenom području.”

Nedapov AEOS konektor razvijen je u okviru Hikvisionovog najnovijeg Optimus frameworka, koji integratorima omogućava da integracije lako prilagode potrebama pojedinačnih kupaca, gradeći odgovarajuće radne procese i protokole. Ovo se temelji na vrlo intuitivnom i jednostavnom grafičkom korisničkom interfejsu koji ne zahtijeva kodiranje.

Optimus i Nedap AEOS konektor dostupni su za HikCentral verziju 1.6 i AEOS verziju 2019.1.5.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *