Svijet

ASSA ABLOY Opening Solutions preuzima Kinetron

Kompanija ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA akvizirala je Kinetron, proizvođača opreme za prikupljanje energije iz kretanja tijela, mehaničkih uređaja i vode za samonapajajuće sisteme.

“Kinetron je strateški tehnološki dodatak ASSA ABLOY Opening Solutions odjelu u EMEIA regiji i ojačat će našu ponudu rješenja za zaključavanje koja se samonapajaju, nemaju potrebe za održavanjem i ekološki su prihvatljiva. To će omogućiti napredak u našoj diviziji digitalnih pristupnih rješenja, gdje pojačano radimo na inovacijama kako bismo ostvarili profitabilan i održiv rast”, rekao je Neil Vann, izvršni potpredsjednik i direktor ASSA ABLOY Opening Solutionsa za EMEIA regiju.

Kinetron je osnovan 1984. godine, a glavni ured im je u Tilburgu, u Holandiji.

“Kinetron ima 35 godina iskustva u razvoju i proizvodnji sistema za prikupljanje energije na osnovu pokreta koji omogućavaju samonapajajuće inteligentne proizvode. Time podržavaju rast elektronskih i IoT rješenja na održiv način. Njihova misija ‘izvrsnosti u prikupljanju energije’ uklapa se s našom vizijom digitalnih pristupnih rješenja (DAS) s namjerom stvaranja ekosistema za kontrolu pristupa koji povezuje sve naše ASSA ABLOY uređaje putem jednog interfejsa na održiv način”, kazao je David Moser, potpredsjednik i direktor ASSA ABLOY Odjela za digitalna pristupna rješenja za EMEIA regiju.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *