Uredi / Korporacije

Aurel: Na tržištu novi MPS plinski senzori

MSR-Electronicov MPS plinski senzor, razvijen u saradnji s kompanijom NevadaNano, najnovija je inovativna senzorska tehnologija za detekciju zapaljivih plinova i rashladnih sredstava

Piše: Zlatko Dičak, direktor, Aurel; E-mail: zlatko.dicak@aurel.hr

Posljednja generacija MPS senzora plina njemačke kompanije MSR-Electronic nudi sigurnost bez presedana za ljude i instalacije. Posebno su pogodni za teško dostupna područja i složene primjene, jer mogu raditi dugo vremena bez potrebe za kalibracijom ili održavanjem, bilo da se koriste u petrohemijskoj industriji, industrijskim postrojenjima, proizvodnji, transportu, logistici, industriji rashladnih sredstava i uređaja ili čak u industriji nafte i plina, kao i u sektoru brodarstva.

Lažni alarmi i netačna očitavanja su prošlost

Nakon skoro četrdeset godina NevadaNano je u saradnji s Univerzitetom u Nevadi uspio razviti plinski senzor za lakše i teže zapaljive te eksplozivne plinove koristeći MPS tehnologiju, koja prevazilazi prepreke s kojima se suočavaju postojeći senzori. To ne uključuje samo visoku tačnost, linearnost, stabilnost i iterativnost tokom cijelog životnog vijeka senzora već i otpornost na trovanja, što je posebno pogodno za biljke koje su često izložene raznim plinovima i vanjskim utjecajima. Plinski senzori mogu se koristiti za detekciju rashladnih plinova, vodonika, acetilena, metana i propana. “Od prvog kontakta s Garyjem Collinsom, zamjenikom voditelja prodaje i marketinga u kompaniji NevadaNano, te nakon intenzivne interne razvojne faze, MSR-Electronic sada predstavlja pionirski proizvod, koji se izdvaja od konkurencije dužinom radnog vijeka uređaja i tačnosti mjernih vrijednosti. Veoma smo ponosni na našu saradnju s NevadaNanom”, rekao je Harald Schmitt, izvršni direktor MSR-Electronica.

Duži radni vijek

MSR-Electronic je tržištu ponudio senzor koji radi najmanje petnaest godina, što je znatno duži radni vijek u poređenju sa drugim MPS senzorima gasova na tržištu. Posebna prednost je neutralizacija grupa, a to znači da su MSR-ovi MPS senzori pojedinačno prilagođeni određenom, ciljanom gasu i na taj način postižu znatno viši nivo tačnosti.

Senzor je dostupan u PolyGard i PolyXeta serijama proizvoda. To podrazumijeva i tipične prednosti MSR-a kao što su jednostavna zamjena pomoću X-Change tehnologije, moćni procesori u svakom senzoru za jednostavnu obradu podataka, modularna i fleksibilna rješenja kontrolera i, na kraju, ali ne i najmanje važno, podršku MSR-Electronica, njegovih podružnica i lokalnih partnera. “Zadovoljstvo nam je što radimo s MSR-Electronicom kako bismo našu revolucionarnu tehnologiju MPS senzora uveli u njihov asortiman fiksnih plinskih senzora. Dijelimo MSR-ovu posvećenost stalnim inovacijama s namjerom da udovoljimo zahtjevima tržišta za boljim rješenjima i odgovorimo na ključna pitanja korisnika o performansama, pouzdanosti i troškovima održavanja senzora”, kazao je o saradnji Karl Roberts, direktor prodaje za Evropu u NevadaNanu.

MPS senzore plina možete naći u ponudi MSR-ovog partnera zagrebačke firme Aurel d.o.o.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *