Regija

Biciklistička staza od Kikinde do Nakova dobija videonadzor i rasvjetu

Duž cijele biciklističke staze od Kikinde do Nakova na sjeveru Srbije u toku je postavljanje solarne LED rasvjete i videonadzornih kamera.

Ova ulaganja predviđena su prekograničnim projektom s Rumunijom “Unapređenje povezanosti Banata 2”, zahvaljujući kojem će ove godine uslijediti i početak rekonstrukcije državnog puta do Nakova dužine 1,8 kilometara.

“Predviđeno je da bude postavljeno 280 stubova, kojim će ova staza dobiti novi nivo bezbednosti, a osim rasvete, predviđen je i video-nadzor kako bi maksimalno povećali bezbednost na ovoj trasi”, navodi član Gradskog vijeća Saša Tanackov te dodao da je saobraćanjem biciklista mimo trase državnog puta smanjen broj saobraćajnih incidenata.

U okviru istog projekta planirana je rekonstrukcija puta prema granici s Rumunijom, a vode se razgovori sa Putevima Srbije, vodećim partnerom na ovom projektu, da bude urađen i ostatak trase od 6 km.

Kako navodi Tanackov, u narednom ciklusu prekogranične saradnje do 2027. godine planiran je veliki infrastrukturni projekat koji obuhvata izgradnju 6,1 kilometra biciklističkih staza u Kikindi i Novoj Crnji. Time bi se napravio biciklistički prsten u okviru Eurovelo trase biciklističkih tura, što će privući još veći broj biciklista iz Evrope.

Postavljanje rasvjete trebalo bi biti završeno do kraja marta. Vrijednost projekta je 645.000 eura.

(tvrubin.rs)

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *