Bankarstvo / Finansije Lična zaštita

Birosafe trezorska vrata : Modularni trezori s EN 1143-1 standardom

Kako bi učinkovito upravljali rizicima zaštite imovine i vrijednosti, klijenti biraju trezorska vrata i modularne trezore. Za razliku od onih izrađenih na licu mjesta, modularni trezori BIROMOD su lakši i manje opterećuju konstrukciju objekta
Piše: Sashka Atanasova Vasilev, menadžerica marketinga, Birosafe
E-mail: sa@birosafe.com

Visokokvalitetna zaštita dragocjenosti od krađe od izuzetne je važnosti za odvijanje organizacijskih procesa. To se posebno odnosi na rizične objekte u sektorima kao što su bankarstvo, maloprodaja, logistika, farmaceutski ili industrijski sektor jer se velike količine gotovine, vrijednih ili osjetljivih predmeta često čuvaju na tim lokacijama. Kako bi efikasno upravljali rizicima zaštite imovine i vrijednosti, klijenti biraju trezorska vrata, a ako zidovi nisu dovoljno čvrsti, i modularne trezore. Oni se sastoje od trezorskih vrata i ploča u istoj sigurnosnoj klasi. Za razliku od trezora izrađenih na licu mjesta, modularni trezori BIROMOD su lakši i manje opterećuju konstrukciju objekta. Mogu se ugraditi u starije i adaptirane objekte, ali i prenositi iz jednog objekta u drugi. Modularni trezori BIROMOD mogu se izraditi u različitim dimenzijama, prema raspoloživom prostoru i namjeni. Dostupni su u nekoliko klasa prema standardu EN 1143-1.

BIRODOOR
Trezorska vrata BIRODOOR kompanije Birosafe posjeduju certifikat Evropskog sistema za certifikaciju (ECB-S) u skladu sa spomenutim standardom, koji predstavlja garant sigurnosti, i klasificirana su u različite klase otpornosti. Da bi se dobio ovaj certifikat, koriste se različiti alati za testiranje sposobnosti trezora kako bi mogli odoliti pokušajima provale. Vrata se mogu ugraditi u sefove na licu mjesta ili u modularne trezore. Trezorska vrata mogu biti opremljena dodatnom sigurnosnom rešetkom za svakodnevno zatvaranje, a osim postojećih brava za svaku klasu, na BIRODOOR vrata mogu se ugraditi dodatne brave kako bi se udovoljilo zahtjevima i potrebama klijenta. Sva trezorska vrata kompanije Birosafe posjeduju evropske certifikate za sigurnost koje izdaje ECB-S Njemačka.

Za sve vrste instalacija
Stručni tim kompanije Birosafe potpuno je obučen da može procijeniti želje svakog klijenta i ponuditi najbolja rješenja za svaki projekt, od prostorija s otežanim pristupom i starih zgrada do prostorija neobičnih dimenzija. Oni definišu specifikacije svake trezorske sobe i smišljaju rješenje koje udovoljava svim konkretnim zahtjevima. Proizvodi se obično izrađuju u standardnim dimenzijama, a u ponudi je i mogućnost izrade prema potrebama klijenta. Kompanija prati trendove i nudi više sigurnosnih proizvoda koji su istovremeno estetski atraktivni i pogodni za najsavremenije i najbolje opremljene banke i druge institucije iz različitih sektora. Inače, Birosafe je uspješno prošao testove za nekoliko vrsta proizvoda i dobio EN 1143-1 (za sigurnosne sefove i trezorska vrata), EN 1522 (za neprobojne zidove, vrata i prozore) i EN 1627 (za protivprovalna vrata) evropske certifikate koje izdaje ECB•S Njemačka.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *