Kontrola pristupa

Bogata ponuda i stručna podrška olakšavaju pronalaženje pravog rješenja

Sa oko 29.000 zaposlenih širom svijeta, Amdocs je vodeća globalna softverska firma koja pruža usluge i rješenja komunikacijskim i medijskim kompanijama. Prilikom izgradnje novog kampusa u Raanani u Izraelu za Amdocsov veliki kompleks sa četiri poslovne zgrade i tri podzemna sprata traženo je rješenje za zatvaranje prilagođeno svim tipovima vrata. Pri tom je trebalo uzeti u obzir njihovu različitu veličinu, tip i namjenu. Pronalaženje jednog dobavljača koji će zadovoljiti sve potrebe bio je izazov koji je na kraju okončan uspjehom.

Za novi kompleks tražena su pouzdana i fleksibilna rješenja za zatvaranje vrata koja su prilagođena za primjenu na više stotina različitih vrsta vrata: protupožarna vrata, javni ulazi, vrata s velikim i manjim prometom i slično. Za ovaj složeni projekat bila je neophodna i kvalitetna podrška za izradu specifikacija koju je morao pružiti etablirani i iskusni proizvođač sa dokazanim iskustvom, kao i tim s dobrim poznavanjem situacije na terenu.

„ASSA ABLOY nudi brojna pristupna rješenja za prolaze u zgradama, uključujući zatvarače vrata. Drago mi je što je naš tim za specifikaciju projekata ponudio prava rješenja za potrebe naših korisnika,” kaže Avi Kimhazi, generalni direktor u ASSA ABLOY Israel. Ovo je uključivalo punu podršku za odabir, isporuku i instalaciju rješenja za vrata širom kampusa. Stručna znanja i savjeti iz ASSA ABLOY-a bili su dostupni u svakom trenutku.

 Ponuda proizvoda za individualne potrebe svakog prolaza

Širok asortiman ASSA ABLOY zatvarača za vrata, električnih brava, brava, uređaja za panik izlaze i drugih proizvoda omogućio je opremanje svakog prolaza u kampusu Amdocs Park idealnim i beskompromisnim rješenjem. Certifikati, uključujući i one u vezi s otpornošću na požare, pomogli su u otklanjanju briga u vezi s propisima koje su imali specifikatori i menadžeri objekata.

Isporučeni modeli uključuju ASSA ABLOY Cam-Motion zatvarače vrata s više primjena. Uz inovativnu Cam-Motion tehnologiju, sila pritiska potrebna za otvaranje vrata ostaje minimalna, uz neograničeni pristup za sve i sigurno zatvaranje vrata za zaštitu prostora.

ASSA ABLOY Cam-Motion DC700 nudi praktičan i siguran pristup javno dostupnim vratima sa velikim prometom unutar zgrada. Model DC840 nudi istu tehnologiju unutar samog krila vrata, što ga čini pogodnim za ambijent u kojem se traži minimalni utjecaj na estetiku.

Za manja vrata, odabir ekonomičnog DC200 zatvarača vrata s zupčanikom pomogao je da se u okviru projekta realiziraju svi budžetski ciljevi.

Poštivanje projektnih rokova uz podršku izradi specifikacija

Projektom se od samog početka upravljalo uz primjenu BIM principa. U sklopu BIM procesa, ASSA ABLOY-ov lokalni tim za specifikacije našao se na čelu procesa koordinacije i razmjene ažuriranih informacija za svako rješenje za vrata.

Pored izrade pravovremenih specifikacija, tim se pobrinuo da nabavka i instalacija ispoštuju sve rokove koje su postavili menadžeri nadležni za izgradnju. Detaljne specifikacije su dostavljene i ažurirane digitalno, tako da su projektanti mogli precizno vizualizirati rješenja za vrata i specificirati ona najprikladnija za svaki prolaz.

Softver Openings Studio bio je ključni alat za sve uključene u projekat. Ovaj softver prilagođen korisniku osigurava da se tačni podaci o specifikaciji evidentiraju a nakon odobravanja prenose u Revit projekat uživo. Uz detaljne specifikacije koje se digitalno isporučuju i ažuriraju, projektanti trenutno vizualiziraju rješenja i rade specifikacije adekvatnih rješenja za svaka vrata.

Budući da svaki dionik ima odgovarajući pristup Openings Studio softveru, svi mogu raditi transparentno i sa tačnim i ažurnim specifikacijama.

Saznajte više o sveobuhvatnom proizvodnom portfoliju kompanije ASSA ABLOY na https://www.assaabloy.com/group/emeia/solutions/topics

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *