Kontrola pristupa

Aperio dodaje podršku za mobilni pristup

Kompatibilnost sa više tehnologija akreditiva je ključni faktor pri odabiru kontrole pristupa. Kako organizacije širom svijeta razmatraju prelazak na mobilne ključeve za pristup, ovo pitanje je važnije nego ikad.

 Aperio je otvorena tehnološka platforma dizajnirana za kompatibilnost. Prateći asortiman pristupnog hardvera na baterije može osigurati gotovo svaki prolaz uz podršku za integraciju sa sistemima kontrole pristupa trećih strana.

Korisnici mogu birati između bežičnih Aperio kvaka, maski za brave, cilindara, sigurnosnih brava, brava za serverske police i novih brava za ormare i ormariće. Uz Aperio, jednostavno je kontrolirati sve pristupne tačke digitalnim putem.

Uz brzi rast primjene mobilnih uređaja u svijetu sigurnosti, Aperio proširuje podršku za mobilne akreditive kako bi nastavio nuditi sigurnosne pogodnosti i prednosti svojim korisnicima.

Proširivanje opcija mobilnog pristupa

Porast potražnje kod krajnjih korisnika vidljiv je i iz istraživanja za potrebe Izvještaja o kontroli bežičnog pristupa za 2023. Prema Izvještaju, 29% organizacija već koristi mobilne akreditive umjesto ili paralelno sa RFID karticama. Istovremeno, 40% ispitanika očekuje da će ih početi primjenjivati u naredne dvije godine*.

Najvažniji faktor pri razmatranju prelaska na mobilnu tehnologiju je pogodnost, navodi se u Izvještaju.

Izvorni mobilni pristup za Aperio razvijen je na HID Seos platformi nove generacije sa kriptografijom, autentifikacijom i zaštitom privatnosti s naprednim mogućnostima. Seos Mobile Access podržava NFC i BLE. Otključavanje Aperio uređaja putem telefona je jednostavno i intuitivno: korisnici jednostavno pokažu svoj telefon čitaču kao kod pametnih kartica, pri čemu čak ne moraju ni da otvaraju aplikaciju.

Kao odgovor na rastuću potražnju za mobilnim rješenjima, Aperio je integrirao najsavremenije akreditive za mobilni pristup kao što su Gallagher i STid. Ovim se za Aperio širi raspon dostupnih opcija, što olakšava besprijekornu integraciju s mobilnim uređajima i nudi poboljšanu fleksibilnost.

„Otvorenost razvojne platforme Aperio uklanja izazove u pogledu kompatibilnosti za OEM proizvođače, integratore i druge partnere. To predstavlja značajnu pogodnost za njihove korisnike,“ kaže Piet Van Den Bossche, menadžer poslovnog razvoja u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEIA.

„Za nas je prirodan korak naprijed da dodajemo podršku za STid i Gallagher mobilne akreditive kako bismo podržali njihov rast među našim partnerima za integraciju.”

Otvorenost Aperio tehnologije

„Aperio podržava ekosistem u kojem kupci nisu ograničeni svojim početnim izborom“, dodaje Van Den Bossche. „Korisnici mogu bez poteškoća preći na najnovije tehnologije mobilnih akreditiva bez vezanja za njih. To znači da će oni uvijek biti spremni za rješavanje pitanja budućih sigurnosnih izazova i zahtjeva“.

Osim toga, kako bi se poboljšala fleksibilnost, Aperio brave mogu upravljati različitim tehnologijama akreditiva na istoj lokaciji. Menadžeri sigurnosti mogu postepeno uvoditi mobilni pristup dok RFID kartice koje su već izdate ostaju važeće.

Kompatibilnost Aperio akreditiva se širila paralelno s platformom. Aperio bežični uređaji sada se otključavaju pomoću najšireg spektra RFID tehnologija, u online i offline načinu rada.

„Kako bi nastavili nuditi prednosti pogodnosti i sigurnosti najširem tržištu, Aperio će i dalje biti otvorena platforma koja podržava razvoj mobilnih akreditiva“, potvrđuje Van Den Bossche.

Saznajte više o mobilnom pristupu uz Aperio na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/aperio-mobile-access

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *