Objekti Vertikalna tržišta

CLIQ tehnologija u novom londonskom muzeju

Za izgradnju novog prostora londonskog Muzeja dizajna bili su potrebni vrhunski arhitekti, investicija od 93 miliona eura i decenija rada. Novi prostor zahtijevao je sistem kontrole pristupa prikladan za takav visokoprofilni projekat.

CLIQ tehnologija kontrole pristupa već se dokazala upotrebom u muzejima i sektoru kulturne baštine, tako da je građevinska kompanija odgovorna za izgradnju muzeja odabrala CLIQ kada se od nje zatražilo da preporuči najbolje rješenje.

Kao i brojni drugi objekti u sektoru kulturne baštine, Muzej dizajna je morao imati kontrolu pristupa dizajniranu tako da zaštiti visokovrijednu imovinu i eksponate. Uređaji su morali moći odjednom pokrivati 10 hiljada kvadratnih metara površine, uključujući tri galerije, restoran/kafić i prostor za organizovanje događaja, a sve to uz 100 stalnih zaposlenika i stotine (nekada i hiljade) posjetilaca dnevno. Objekat ima vrata različitih veličina te mora ispunjavati britanske regulative za sigurnost i izgradnju.

Kontrola pristupa za 56 vrata

CLIQ Protec2 elektromehaničke brave sada kontrolišu pristup na 56 vrata, što ih čini dijelom sigurnosnog ekosistema koji također uključuje i mehaničke brave.

CLIQ sistem kontrole pristupa je praktičan za korištenje i zasnovan je na mehaničkim cilindrima visokog nivoa sigurnosti u kombinaciji s enkriptiranim elektronskim zaključavanjem i identifikacijom. Zaposlenici nose jedan baterijski napajan CLIQ ključ, na kojem se nalaze samo odgovarajuće, unaprijed autorizovane dozvole za pristup.

“Smatrali smo da nam tradicionalni sistem s cilindarskim zaključavanjem ne bi odgovarao zato što bismo, u slučaju gubljenja ključeva, morali zamijeniti brave”, objašnjava Brian Reeves, glavni menadžer infrastrukture u Muzeju dizajna. “Uz korištenje CLIQ-a, izgubljeni ključ možemo naprosto zamijeniti ili mu otkazati pristup.” Prema tome, CLIQ tehnologija Muzeju dizajna štedi ne samo vrijeme nego i novac.

Menadžeri sigurnosti korištenjem intuitivnog CLIQ softvera mogu za svakog zaposlenika omogućiti pristup samo onim područjima koja odgovaraju njihovim zaduženjima. Mogu bilo kada promijeniti ili otkazati pristupne dozvole radnika, u slučaju da on prestane raditi ili ukoliko dobije novu poziciju. Izvođači radova dobijaju privremene programabilne ključeve, što štedi vrijeme koje se prije trošilo na njihovu pratnju unutar objekta. CLIQ također omogućava integraciju s cloud rješenjima drugih kompanija – a sve u cilju kontrole preko jedinstvenog centralnog upravljačkog interfejsa.

“Sistem nam također omogućava da provjeravamo pristup, što nam daje detaljniju kontrolu nad objektom”, dodaje Reeves. “Bilo koja kompanija koja ima kompleksnu strukturu s različitim zahtjevima pristupa ili velikim protokom osoblja zasigurno će imati koristi od korištenja CLIQ sistema.”

O CLIQ-u: CLIQ je sistem sigurnog zaključavanja s naprednim mikroelektričnim komponentama, programabilnim ključevima i cilindrima. Sistem omogućava razne kombinacije mehaničkih i elektronskih sistema kako bi se mogao prilagoditi različitim i fleksibilnim potrebama pristupa i sigurnosti. Globalno dostupan, ovaj sistem predstavlja fleksibilno rješenje za upravljanje pristupom i ključevima pogodno za sve situacije i lokacije.

O Muzeju dizajna: londonski Muzej dizajna je uz pozitivne reakcije medija 2016. godine otvoren na novoj lokaciji u Kensingtonu. Za više informacija o muzeju posjetite https://designmuseum.com

O kompaniji ASSA ABLOY

ASSA ABLOY je globalni lider u oblasti rješenja za zaključavanje, posvećen ispunjavanju potreba krajnjih korisnika u pogledu sigurnosti, zaštite i praktičnosti. Kompanija je od osnivanja 1994. godine iz regionalne firme izrasla u međunarodnu grupaciju sa oko 44 hiljade zaposlenika, operacijama u više od 70 zemalja i zaradom od prodaje od oko 5,5 milijardi eura. Grupacija u brzorastućem tržišnom segmentu elektromehaničke sigurnosti ima vodeću poziciju u oblastima kao što su kontrola pristupa, tehnologija za identifikaciju, automatizirani ulazi i hotelska sigurnost.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *