Komunikacije i prijenos Pametni domovi Uredi / Poslovni prostori

D-Link predstavio seriju povoljnih Wi-Fi 6 rutera

Najnoviji modeli DIR-X1560 i DIR-X1860 Wi-Fi 6 nude velike brzine, veći kapacitet i smanjeni rizik od pojave zagušenja mreže u savremenim mrežnim sistemima pametnih domova

D-Link, globalni lider u segmentu rješenja za sigurnost domova i umrežavanje, predstavio je dva potpuno nova pristupačna Wi-Fi 6 (802.11ax) rutera odnosno modele AX1500 Wi-Fi 6 (DIR-X1560) i AX1800 Wi-Fi 6 (DIR-X1860).

Modeli DIR-X1560 i DIR-X1860 su specijalno dizajnirani za savremene pametne domove. Oni nude vrhunske i pouzdane kombinovane Wi-Fi brzine do 1.500 Mbps odnosno 1.774 Mbps. Oba rutera nude jednostavan način nadogradnje postojeće kućne mreže uz prelazak na Wi-Fi 6 sljedeće generacije. Osmišljeni su za lakši rad sa sve većim brojem umreženih i pametnih kućnih uređaja u svakom trenutku.

DIR-X1560 i DIR-X1860 nude dvopojasni Wi-Fi sa najviše četiri paralelna protoka, što omogućava 4K streaming, igranje i video pozive bez ikakvih smetnji. Oba rutera su opremljena mnoštvom novih tehnologija za poboljšanje iskustva umreženosti za korisnike. To uključuje 1024 QAM tehnologiju za povećanje propusnosti za do 25% za sve povezane uređaje i 80 MHz za bolju propusnost. Oba modela posjeduju ugrađena pojačala snage i uključuju funkcije za oblikovanje snopa kako bi povećali domet Wi-Fi mreže i smanjili broj tačaka bez signala. Sve funkcije zajedno nude i do četiri puta veći kapacitet i 38% brže povezivanje.

Oba pametna rutera posjeduju MIMO (MU-MIMO) tehnologiju za više korisnika i funkciju frekvencijskog multipleksiranja signala (OFDMA), što je zaštitni znak Wi-Fi 6 tehnologije. OFDMA nudi napredni kapacitet uz dijeljenje kanala na četiri potkanala i podržava veću propusnost i distribuciju povezivanja na uređaje. Time se eliminira zagušenje mreže i pojava čekanja na red.

Osim toga, DIR-X1560 i DIR-X1860 podržavaju funkcije glasovnih asistenata i korisnicima nude mogućnost odobravanja ili blokiranja Wi-Fi pristupa, provjere akreditiva za prijavu ili pokretanja sistema putem pametnih zvučnika koji prepoznaju glas, kao što su Amazon Alexa ili Google Assistant.

Uz jednostavnu instalaciju, korisnici mogu koristiti i vodiče s uputama za instaliranje novog rutera preko posebne aplikacije kompanije D-Link. Nakon instalacije, korisnicima se nude brojni alati za upravljanje i roditeljski nadzor koje im omogućuju da prilagode pristup mreži i tako dođu do sigurnije internetske veze.

Ključne funkcije DIR-X1560 i DIR-X1860 Wi-Fi rutera kompanije D-Link uključuju:
– Wi-Fi 6 (802.11ax) tehnologija nudi veće brzine i kapacitet i manji rizik od pojave zagušenja mreže.
– Kombinovane dvopojasne bežične brzine do 1500 Mbps/1,774 Mbps nude optimalnu Wi-Fi vezu za sve uređaje, bilo da je u pitanju streaming videa, mrežno igranje ili korištenje interneta.
– OFDMA i MU-MIMO tehnologije služe za prijenos veće količine podataka na više uređaja, uz paralelnu redukciju latencije.
– Roditeljska kontrola preko sistema profila omogućava vam da kontrolirate termine u kojim uređaji imaju pristup internetu.
– Duži vijek trajanja baterija za umrežene uređaje na baterije uz tehnologiju Target Wake Time (TWT).
– Automatsko ažuriranje firmvera omogućava pristup najnovijim funkcijama za AX1500 Wi-Fi 6 ruter.
– SPEEDTEST powered™ vam omogućava da utvrdite stvarnu brzinu vašeg interneta direktno preko rutera.

Dostupnost i cijena
Kontaktirajte vaše lokalno D-Link predstavništvo za više informacija
http://www.dlink.com

O kompaniji D-Link
Kompanija D-Link već 30 godina osmišljava, razvija i proizvodi nagrađivana rješenja za umrežavanje, bežično povezivanje, videonadzor, pohranu i automatizaciju domova. Kao globalni lider u segmentu povezivanja, D-Link transformiše poslovne mreže i oprema kompanije za efikasnije poslovanje. Ova kompanija u potpunosti podržava i razvoj pametnih domova, što ljudima širom svijeta omogućava jednostavno i pristupačno praćenje, automatizaciju i kontrolu domova pomoću telefona ili tableta, s bilo koje lokacije i u svakom trenutku.

D-Link nudi širok spektar inovativnih, snažnih i intuitivnih tehnologija za kompanije i potrošače putem svoje globalne mreže prodajnih kanala, maloprodajnih partnera i pružatelja usluga.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *