Tehnologija i proizvodi Videonadzorni sistemi

Dahua DeepSense IP kamere

Zasnovana na AI algoritmima za duboko učenje, ova serija kamera omogućava precizno snimanje lica i analizu njihovih karakteristika pri nadzoru u stvarnom vremenu, što se prvenstveno odnosi na poslovne parkove, škole, aerodrome, banke i ključna područja tržnih centara

Izvor: Dahua Technology

E-mail: redakcija@www.asadria.com

Vodeća kompanija za rješenja na globalnom tržištu videonadzora Dahua Technology zvanično je lansirala DeepSense seriju IP kamera koja se sastoji od mrežnih kamera za detekciju lica s AI podrškom – DH-IPC-HDBW8242E-Z4FD, DH-IPC-HFW8242E-Z4FD-IRA-LED i DH-IPC-HFW8242E-Z20FD-IRA-LED – kao i onih za prepoznavanje lica – DH-IPC-HDBW8242E-Z4FR, DH-IPC-HFW8242E-Z4FR-IRA-LED i DH-IPC-HFW8242E-Z20FR-IRA-LED. Zasnovana na AI algoritmima za duboko učenje, ova serija kamera omogućava precizno snimanje lica i analizu njihovih karakteristika pri nadzoru u stvarnom vremenu, što se prvenstveno odnosi na poslovne parkove, škole, aerodrome, banke i ključna područja tržnih centara.

Prepoznavanje lica 

Zasnovana na Dahuinoj AI sigurnosnoj tehnologiji, kao i vrhunskoj tehnologiji širokog dinamičkog raspona, DeepSense serija IP kamera omogućava snimanje slika lica u visokoj kvaliteti čak i u najzahtjevnijim uslovima osvjetljenja. Osim toga, ove kamere podržavaju šest različitih načina identifikovanja karakteristika lica u videu te apstrahuje te karakteristike, uključujući pol, starost, izraz lica (sreću, smirenost, iznenađenost, tugu, ljutnju), naočale, maske za usta, bradu i brkove, što potragu za osobama od interesa i njihovo praćenje čini efikasnijim.

Vrhunske performanse uz manje podataka za pohraniti

DeepSense kamere snimanjem slika umjesto videa smanjuju zahtjeve po pitanju propusnosti. One koriste isključivo najčišće i najpogodnije slike za analizu, dok se zamućene ili slike snimljene iskosa automatski odbacuju. Time se dodatno štedi propusnost i prostor za pohranu podataka. Štaviše, uz podršku za napredne videostandarde H.265 i H.264, Dahuine IP kamere u odnosu na standardne vidove kompresije štede do 70 posto prostora, uz istovremeno zadržavanje videa visoke kvalitete, čime se postiže veliko smanjenje troškova za korisnike.

Prilagođene specifičnim potrebama 

Nakon eskportovanja informacija u ugrađenu bazu podataka, koja može imati do 10 hiljada slika lica, DeepSense IP kamere omogućavaju praktično i fleksibilno upravljanje podacima, čime se olakšava uspoređivanje lica. Dodatne mogućnosti kao što je filtriranje prema tome da li su na slikama stranci ili ljudi na npr. crnoj listi, omogućavaju i aktiviranje alarma, što dodatno povećava efikasnost nadzora a korisnicima omogućava i da kontrolišu pragove sličnosti osoba, omogućavajući ciljano uspoređivanje lica prilagođeno korisničkim potrebama. Treba istaći da Dahua Technology koristi snagu pametnih AI uređaja kako bi pomogla ljudima da bolje razumiju svoje okruženje, a kompanija će nastaviti predvoditi u implementaciji AI-a u sigurnosnoj industriji, omogućavajući sigurnije društvo i pametniji život za kupce i partnere širom svijeta. Iz kompanije još napominju da će datum lansiranja ovih proizvoda varirati u zavisnosti od zemlje.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *